Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kaupunginhallitus käsittelee henkilöstön tilaratkaisua kokouksessaan 20. marraskuuta

16.11.2023 Tiedotteet Vaikuta ja tutustu Kaupunginhallitus Matkakeskus Palveluverkko Virastokeskus Veturi

Riihimäen kaupunki suunnittelee kaupungin henkilöstön tilojen keskittämistä Matkakeskukseen (Eteläinen Asemakatu 2). Kaupunginjohtaja Jouni Eho ehdottaa maanantaina 20.11.2023 kokoontuvalle Riihimäen kaupunginhallitukselle, että nykyisin Matkakeskuksessa ja Virastokeskus Veturissa työskentelevä kaupungin henkilöstö sijoittuisi jatkossa Matkakeskukseen. Ehon ehdotus pitää sisällään tiloja koskevan hankesuunnittelun käynnistämisen.

Alustavan arvion mukaan muuntojoustavat ja modernit työskentelytilat voitaisiin ottaa käyttöön vuosien 2024 ja 2025 aikana. Asiakaspalvelutilat sijoittuisivat Matkakeskuksen ensimmäiseen kerrokseen ja henkilöstön työskentelytilat kolmeen ylimpään kerrokseen. Ehdotus vähentäisi henkilöstötilojen tarvetta nykyisestä yli 1300 neliöllä.

Matkakeskuksessa kaupungin palvelut muodostaisivat nykyistä tiiviimmän kokonaisuuden. Saman katon alle sijoitetut palvelut olisivat kaupunkilaisille saavutettavat ja esteettömät sekä parantaisivat henkilöstön yhteistyötä ja tehostaisivat hallinnon toimintaa kokonaisuudessaan. Ehdotettu ratkaisu vastaa myös henkilöstö- ja toimialajohdon toiveita. Nyt suunniteltu toimistouudistus koskee noin 140 kaupungin työntekijää. Kaupungilla on töissä yhteensä noin 1100 työntekijää.

Kaupungin tilasuunnittelu on selvittänyt neljää eri vaihtoehtoa kaupungin henkilöstön työskentelytiloiksi. Matkakeskukseen suunniteltu ratkaisu on selvitystyön mukaan vuokrakustannuksiltaan vaihtoehdoista edullisin. Muut selvitetyt vaihtoehdot ovat ns. vanha kaupungintalo, Kalevantalo ja uudisrakennus.

Tilasuunnittelun selvitystyö on jatkoa kaupunginvaltuuston 29.8.2022 hyväksymälle palveluverkkopäätökselle sekä kaupunginhallituksen 27.2.2023 käynnistämälle vanhan kaupungintalon ja Kalevantalon tarveselvitykselle. Työssä on huomioitu kustannusten, kunnostus- ja muutostöiden lisäksi muun muassa työvoiman saatavuus, palvelujen saavutettavuus ja tilojen esteettömyys.

Tutustu Riihimäen kaupunginhallituksen esityslistaan 20.11. 

Lisätiedot