Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Jättipalsamin ja espanjansiruetanoiden torjunta jatkuu kaupungin ja kaupunkilaisten yhteistyönä

5.6.2023 Tiedotteet Asu ja rakenna Hankkeet Vieraslajit Ympäristö ja luonto

Torjujia työssään.
Jättipalsamin torjuntaryhmä työssään. Kuva: Eero Sinisalo

Jättipalsamin torjunta jatkuu Riihimäellä viime vuosien tapaan. Työkuntoutujista koostuva torjuntaryhmä aloittaa torjuntatyöt maanantaina 5.6. jo seitsemättä vuotta peräkkäin. Jättipalsamin torjunta on osa valtakunnallista  VieKasLIFE-hanketta, joka on vieraslajien kartoitukseen, torjuntaan ja tietouden levittämiseen keskittyvä hanke. Hanke päättyy tänä vuonna, mutta työn jatkuminen on suunnitteilla.

Jättipalsamin torjunnassa hyviä tuloksia

Jättipalsamin torjunnassa on saatu näkyviä tuloksia. Jättipalsamia torjuttiin viime vuonna kuudella hehtaarilla 72 kohteessa. Näistä 20 kohteessa ei tavattu enää jättipalsamia, 13 kohteessa kasvusto koostui muutamasta yksilöstä ja 18 kohteessa kasvusto oli vähentynyt 60-90 prosentilla. Avo-ojakartoituksen myötä löytyi 13 uutta kohdetta.

Jättipalsamin torjuntaryhmän työhön ja tuloksiin sekä espanjansiruetanan torjuntatyöhän voi tutustua katsomalla videon Riihimäen kaupungin YouTube-kanavalta. Torjuntatoimien raportit löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Etanoiden kerääminen nyt vaikuttavinta

Myös espanjansiruetanantorjunta on lähtenyt liikkeelle sekä asukkaiden että kaupungin toimesta. Kauden ensimmäinen etanakävely eli torjuntatalkoot järjestettiin toukokuun lopulla ja saldo oli huikeat 15 kilogrammaa espanjansiruetanoita.

”Tehokkainta on kerätä etanoita nyt alkukaudesta, koska yksi nyt kerätty etana on satoja etanoita vähemmän syksyllä”, kertoo puistotyönjohtaja Eerika Pesonen.

Tulevista tapahtumista tietoa jaetaan ESTO-WhatsApp-ryhmässä, jossa saa tietoa kaupungin espanjansiruetanoiden torjunnan vaiheista. Mukaan ryhmään pääsee ilmoittamalla puhelinnumeronsa sähköpostiosoitteeseen vieraslajit@riihimaki.fi tai puhelinnumeroon 0406248431. Torjunnasta tiedotetaan myös kaupungin verkkosivuilla sekä Riihimäen kaupunkitekniikan Facebook-sivulla.

Riihimäen kaupunki kiittää kaikkia vieraslajitorjuntaan osallistuneita asukkaita.

Etanaroskisten sijainnit löytyvät Riihimäen kaupungin verkkosivujen karttapalvelusta.