Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Hämeenaukion ajoradat asfaltoidaan loppuviikosta – valitse kiertoreitti

25.10.2023 Tiedotteet Asu ja rakenna Katutyöt Esteettömyys Keskusta Liikenne ja kadut

Hämeenaukion työmaan ajoradat asfaltoidaan torstain 26. ja perjantain 27.10. aikana. Alueella on jo asfaltin pohjamassat, mutta kahden päivän aikana kaduille tehdään viimeistelty pintakerros. Asfaltointi alkaa torstaina Koivistonkadun ja Lopentien suunnasta päättyen perjantaina Hämeenkadun ja Torikadun alueelle.

Asfaltointi aiheuttaa Hämeenaukion ympäristössä melu- ja liikennehäiriöitä. Aukiolle ei pääse ajamaan kaikkien työvaiheiden aikana. Liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä alueella asfaltoinnin ajan.

”Suosittelen kaikkia kiertämään Hämeenaukion työmaan torstaina ja perjantaina. Mitä vähemmän aukiolla on liikennettä loppuviikon aikana, sitä nopeammin työ sujuu”, vastaava rakennuttaja Arto Rämäkkö sanoo.

Hämeenaukion ajoratojen asfaltoinnin jälkeen aukion uudistyö jatkuu muun muassa jalkakäytävien kivetyksellä. Hämeenaukion taidetta sisältävä aukio-osuus valmistuu ensi kesän aikana.

Ajoratojen asfaltointi liittyy Hämeenaukion uudistustyöhön, jonka tavoitteena on aukion liikenteen selkeyttäminen, liikenneturvallisuuden sekä jalankulun ja pyöräilyn olosuhteiden parantaminen ja viihtyisän kaupunkikuvan toteuttaminen.

Lue aiempi uutinen (20.4.)

Hämeenaukion asemapiirustus (pdf)

Kaupungin Kadut-verkkosivu

Lisätiedot