Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

25 riihimäkeläistä ilmoittautui Sisäänheittäjäksi

28.3.2023 Tiedotteet Asu ja rakenna Elä ja voi hyvin Vaikuta ja tutustu Asukasluku Asuminen Sisäänheittäjä Viestintä ja markkinointi

Kuvassa teksti: "Sinustako Sisäänheittäjä?", Riihimäen logo sekä Janne Kataja, jolla on käsissään kyltti. Kyltissä lukee: "SInä, minä ja Riihimäki."

Riihimäen kaupunki käynnisti helmikuussa Sisäänheittäjien etsinnän Janne Katajan rinnalle. Haun perusteella ensimmäiset 25 Sisäänheittäjää osallistuvat kaupungin järjestämään koulutustilaisuuteen. Sisäänheittäjien tehtävänä on auttaa ja opastaa kaupunkiin muuttavia tai muuttoa harkitsevia henkilöitä ja perheitä.

”Riihimäelle muuttoa harkitsevat voivat hakea omaa Sisäänheittäjää 28.3. alkaen. Kaupunki etsii muuttoa harkitsevalle oman Sisäänheittäjän esimerkiksi yhteisten kiinnostuksen kohteiden perusteella”, elinvoimajohtaja Mika Herpiö sanoo.

Riihimäelle muuttoa miettivät voivat ilmoittautua sisäänheitettäviksi kaupungin verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella.

”Olemme asuneet Riihimäellä muutaman vuoden, ja osaamme ehkä siksi katsoa paikkakuntaa muuttoa harkitsevien silmin. Olemme löytäneet Riihimäeltä hyviä palveluita ja runsaasti harrastusmahdollisuuksia sekä tutustuneet uusiin mukaviin ihmisiin. Olisi hienoa, jos Sisäänheittäjinä löytäisimme jopa uusia ystäviä”, Sisäänheittäjiksi ilmoittautuneet Mira ja Niko Ahjoniemi kertovat.

Sisäänheittäjät sitoutuvat vähintään yhteen tapaamiseen mahdollisen muuttajan kanssa. Sisäänheittäjä voi viedä muuttoa harkitsevan kaupunkikierrokselle, esitellä alueen palveluita tai tutustuttaa alueen luontoon sekä liikuntamahdollisuuksiin. Tämän jälkeen toiminta jatkuu henkilöiden keskenään sopimalla tavalla.

Sisäänheittäjäksi haku on voimassa toistaiseksi. Uusia Sisäänheittäjiä koulutetaan tarpeen mukaan. Kaupunki palkitsee Sisäänheittäjät R-tuotepaketeilla. Sisäänheittäjiksi toivotaan edelleen kaikenlaisia riihimäkeläisiä; lapsiperheitä, pariskuntia, sinkkuja ja eläkeläisiä. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua kaupungin verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella.