Ilmaisia nuotteja verkossa

Bach Cantatas Website
Lähes kaikki Johann Sebastian Bachin kantaatit PDF-tiedostoina.

Beethoven-Haus Bonn – Digital archives
Erittäin kattava kokoelma sisältää yli 650 Beethovenin sävellystä. Nuottien lisäksi sivuilta löydät sävellyksiin liittyviä kommentteja ja dokumentteja sekä kuuntelunäytteitä. Mukana on myös sadoittain Beethovenin käsikirjoituksia, luonnoksia ja kirjeitä.

CPDL ChoralWiki
Lähes 13 000 tekijänoikeuksista vapaata kuoronuottia, tekstiä ja niiden käännöksiä.

Doria
Doriasta löydät Sibelius Akatemian kirjaston museokokoelman digitoidut, vapaasti käytettävät nuotit ja käsikirjoitukset.

International Music Score Library Project (IMSLP) – Petrucci Music Library
Suurin ilmaisista klassisen musiikin nuottien verkkojakelukanavista. Valikoimassa noin yli puolimiljoonaa nuottia. Mukana myös nykysäveltäjien teoksia. Lisäksi sivuilla on kuunneltavissa yli 60 000 äänitettä. Nuotteja voi hakea myös melodiahaulla.

Kamulaari.fi – Sävelmäpankki
Keskipohjanmaalaista perinnemusiikkia.

The Mutopia Project
Yli 2 000 vapaasti käytettävää klassista musiikkiteosta, muun muassa Bachia, Beethovenia, Chopinia, Händelia ja Mozartia.

Münchener Digitalisierungszentrum
Baijerin valtionkirjaston digitaalinen kokoelma, josta voit hakea muun muassa tuhansia digitoituja nuotteja ja nuottikäsikirjoituksia.

Neue Mozart-Ausgabe (NMA)
Neue Mozart-Ausgabe on Mozartin teosten täydellinen kokoelma kommentaareineen. Monipuoliset hakuominaisuudet.

Nuottiarkku
Perinnearkku ry:n ylläpitämä nuottikokoelma, jossa runsaasti tekijänoikeuksista vapaata pelimannimusiikkia pdf-tiedostoina.

Score exchange
Pääasiassa maksullisia, mutta myös paljon ilmaisia nuotteja. Klassisen musiikin lisäksi nykymusiikkia, jazzia, popia ja rockia.

Sibley Music Library
Noin 23 000 nuotinnosta klassista musiikkia.

Suomen Kansan eSävelmät
Yli 8000 suomalaista kansansävelmää. Sivusto perustuu SKS:n julkaisemaan Suomen kansan sävelmiä -kokoelmaan. Lauluista on melodianuotinnukset sekä sanat. Sävelmiä voit myös kuunnella tietokoneella Midi- ja  Scorch-formaateissa.

Veikko Juntusen nuotit
Oulun kaupunginkirjaston ja Veikko Juntusen toteuttama nuottikirjasto, jossa laaja valikoima Juntusen sävellysten nuotteja.

Virsikirja.fi
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon virsikirjan verkkoversio. Virsien sanat ja melodianuotit, osassa myös sointumerkit. Voit kuunnella virsiä ja säestyksiä. Nuotteja voit tulostaa ja jakaa sähköisesti. Hakea voit virren numeron, nimen tai virressä esiintyvän sanan perusteella. Virret ovat selattavissa myös teemoittain.

 

Yhdysvaltain kongressinkirjaston kokoelmia

African-American Sheet Music, 1850-1920
Noin 1300 afrikkalais-amerikkalaisten säveltäjien kappaletta 1850-luvulta 1920-luvulle.

Band Music from the Civil War Era
Yli 700 kappaletta puhallinyhtyeille USA:n sisällissodan ajoilta.

Music for the Nation: American Sheet Music, ca. 1820-1860 & 1870-1885
Lähes 63 000 Yhdysvalloissa vuosina 1820-1860 ja 1870-1885 julkaistua kappaletta. Mukana on laajasti klassista laulu- ja soitinmusiikkia, viihde- ja hengellistä musiikkia sekä oppiaineistoja.

The Historic American Sheet Music
Yli 3000 USA:ssa 1800-luvulla ja 1900-luvun alkupuoliskolla erilaisiin käyttötarkoituksiin sävellettyä kappaletta. Mukana muun muassa bel canto –lauluja, poliittisia lauluja, spirituaaleja, marsseja, oopperaa, tanssimusiikkia ja musikaaleja.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 10 Ei 8 Kyllä 10 Ei 8