Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Musiikin e-palvelut

Kirjastokortilla sinulla on käytettävissäsi etänä Naxos-suoratoistopalvelut ja kotimainen Rockway.fi-palvelu, jossa voit katsella musiikkikurseja.

Lisätietoja ja käyttöohjeita:

 • Naxos Music Libraryssa on kuunneltavissa 2,7 miljoonaa kappaletta ja yli 170 000 CD-levyllistä musiikkia. Suurin osa valikoimasta on klassista, mutta mukana on myös muun muassa bluesia ja perinnemusiikkia.

  Lisäksi löydät palvelusta nuotteja, levyjen kansivihkot, tietoja teosten soitinnuksesta ja kustantajista. Palvelussa on yli 40 000 säveltäjän ja artistin elämäkerrat, musiikin historiaa, terminologiaa ja teosanalyysejä sekä yli 700 oopperan libretot ja synopsikset.

  Palvelun hakutoiminnolla voit tehdä hakuja muun muassa säveltäjän, esittäjän, kappaleen ja levyn nimen mukaan. Laajennettussa haussa hakuehtoja voivat muun muassa teoksen kesto, sävellysvuosi, julkaisija, instrumentit ja musiikkityylit. Äänenlaatu palvelussa on premium-tasolla (320 kbps).

  Naxos Jazz -palvelussa on tarjolla 260 000 kappaletta ja yli 25 000 CD-levyllistä musiikkia. Valikoimaan kuuluu historiallisia legendoja ja modernia jazzia. Mukana on kuuluisia levymerkkejä ja -yhtiöitä kuten Blue Note Records, Warner Jazz, EMI ja Fantasy. Palvelussa on myös useiden pienempien levy-yhtiöiden tuotteita. Uusia levyjä palveluun lisätään joka viikko. Palvelun äänenlaatu on premium-tasolla (320 kbps).

  Palvelujen käyttö

  Palveluihin kirjaudut sisään kirjoittamalla kirjastokortin viivakoodin alla oleva numerokirjainsarja kohtaan Enter your library card number ja klikkaamalla Login. Palveluissa voi olla yhtä aikaa viisi käyttäjää, joten jos et pääse sisään, kokeile myöhemmin uudestaan. Lopetettuasi muista kirjautua ulos (Log-out).

  Mobiilisovellukset ja henkilökohtaiset tunnukset

  Naxos-palvelut toimivat mobiililaitteiden internet-selaimissa ilman erillistä sovellusta. Palveluille kuitenkin löytyy sovelluskaupoista ilmaiset ja käytännölliset sovellukset sekä Android- että iOS-laitteisiin. Mobiilisovellukseen kirjaudut sisään henkilökohtaisilla tunnuksilla, jotka luot seuraavasti:

  1. Kirjaudu selaimessa Naxokseen kirjastokortin numerolla
  2. Valitse vasemmalta valikosta Playlists
  3. Avautuvan sivun oikeasta yläkulmasta linkistä Student / Member Account Sign up pääsee kirjautumislomakkeeseen
  4. Täytä lomake ja klikkaa Register New Account. Saat sähköpostiisi vahvistuslinkin, jota klikkaamalla viimeistelet tunnuksen luonnin.

  Antamasi sähköpostiosoite on käyttäjätunnuksesi. Tunnuksella pääsee tekemään omia soittolistoja ja voit käyttää sitä myös selainversiossa. Kumpaankin Naxos-palveluun on oma sovellus ja niihin on luotava tunnukset erikseen. Voit käyttää molemmissa palveluissa samaa sähköpostiosoitetta.

  Kun lopetat palvelujen käytön, muista sulkea sovellus tai kirjautua ulos selainversiosta!

   

 • Rockway.fi on kotimainen verkkopalvelu, josta voit maksutta lainata videoituja musiikkikursseja. Opettajina kursseilla on kokeneita suomalaisia soitonopettajia ja muusikkoja. Palvelussa on myös itseopiskeluun sopivia tulostettavia ja tallennettavia nuotteja, treenitaustanauhoja sekä harjoituksia.

  Palvelun käyttämiseen tarvitset Ratamo-kirjastokortin, tietokoneen, tabletin tai vastaavan laitteen ja nettiyhteyden sekä harjoiteltavan instrumentin.

  Palvelun osoite on kirjastot.rockway.fi.

  Kurssien laina-aika on 14 vuorokautta. Yhdellä kurssilla voi olla yksi lainaaja kerrallaan. Lainassa olevia kursseja voi varata.

  Ratamo-kirjastojen asiakkaiden lainattavissa on tällä hetkellä seuraavat kurssit:

  Akustisen kitaran alkeiskurssi – helppoja kappaleita
  Demo-äänittäjän opas
  Biisinkirjoituksen alkeiskurssi
  Heti soittamaan rumpuja
  Heti soittamaan rumpuja 2
  Karaoken peruskurssi
  Kehonhuoltoa muusikoille
  Kitaransoiton alkeet 1
  Laulamisen aloittaminen
  Melodiasoiton alkeet pianolla
  Pianon soiton alkeet
  Piano säestyssoittimena
  Rock-kitaroinnin salat
  Soittamaan pianoa
  Sähkökitaran alkeet
  Tekniikkaharjoituksia nais- ja miesäänille
  Vapaa säestys 1/2
  Viikossa leirinuotiokitaristiksi
  Kursseja on mahdollista hankkia lisää asiakkaiden kiinnostuksen mukaan.

Kysy lisää ja anna palautetta