Kierrätyskeskuksen palvelut

Tavaran vastaanotto

Kierrätyskeskuksessa vastaanotetaan kaikenlaista kodin irtainta, lukuun ottamatta vaatteita. Tavarat puhdistetaan, korjataan ja testataan laitteiden toimivuus. Lahjoitettu tavara myydään edulliseen hintaan myymälässä ja tuotot käytetään kierrätystoiminnan ylläpitämiseen ja työllistämisen edistämiseen.

Nouto- ja kuljetuspalvelu sekä peräkärryn vuokraus

Kierrätyskeskukseen lahjoitettavien suurikokoisten tavaroiden nouto voidaan järjestää sopimuksen mukaan Riihimäen kaupungin alueella. Palvelu on asiakkaalle maksuton. Ensisijaiset noutopäivät ovat tiistai ja torstai. Noutojen varaus myymälästä, p. 040 330 4170.

Kierrätyskeskuksesta ostetuille tavaroille on mahdollista saada kotiinkuljetus pakettiautolla taajama-alueella 15 euron hintaan kotiin kannetuna.

Kierrätyskeskuksesta ostetun tavaran kuljetusta varten vuokrataan peräkärryä hintaan 10 € / 4 tuntia. Peräkärryä ei vuokrata muuhun tarkoitukseen. Vuokraajan henkilöllisyys tarkistetaan.

Kahvio KuplaKierrätyskeskus

Kahvio Kuplassa myydään omassa keittiössä valmistettuja makeita ja suolaisia leivonnaisia erikoisruokavaliot huomioiden. Kahviossa on tarjolla Reilun kaupan kahvia ja teetä. Tuotevalikoima vaihtuu säännöllisesti sesongit huomioiden. Tervetuloa!

Kahvio on avoinna ma-ti klo 10-16.30, ke klo 10-17.30 ja to-pe klo 10-16.30.

Puistokirppis

Kesäaikaan kierrätyskeskus järjestää Siisti Riksu -puistokirppistapahtumia, jonne voi tulla myymään itselle tarpeettomia tavaroita. Ilmaiset myyntipaikat on tarkoitettu riihimäkeläisille yksityistalouksille. Puistokirppis pidetään kierrätyskeskuksen edustalla sijaitsevalla puistoalueella. Riihimäen kaupungin kierrätyskeskus on järjestänyt kirppistapahtumia vuodesta 2002 lähtien.

Vuoden 2019 kesän kirppistapahtumat on pidetty touko- ja kesäkuussa. Kiitoksia tapahtumiin osallistuneille myyjille ja tapahtumassa käyneille asiakkaille.

Ympäristöneuvonta

Kierrätysneuvonta

Kierrätyskeskuksen myymälässä annetaan ympäristöön, kierrätykseen ja jätehuoltoon liittyvää neuvontaa asiakkaille myös erilaisten näyttelyiden, kilpailujen ja vinkkien avulla. Oppilasryhmät ja muut kierrätyksestä kiinnostuneet ryhmät ovat tervetulleita tutustumaan kierrätykseen ja jätehuollon järjestelyihin. Esittelystä tulee sopia etukäteen kierrätyskeskusvastaavan kanssa, p. 040 330 4169.

Energiansäästövinkkejä

Energiansäästö kannattaa aina, mutta etenkin energiansäästöviikolla omiin energiankulutustottumuksiin on hyvä kiinnittää huomioita. Kierrätyskeskus on useampana vuonna osallistunut energiansäästöviikkoon jakaen aiheesta tietoa. Kierrätyskeskuksen energiansäästövinkkejä >>

Kestävä kuluttaminen

Tavaroiden kierrätys on kestävää kuluttamista parhaimmillaan. Kierrättämällä tuotteiden elinikä pitenee ja uusien tavaroiden valmistamisen tarve vähenee. Kestävään kuluttamiseen kuuluu myös mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavien tuotteiden valinta silloin, kun ostetaan uutta. Yksi valintaa helpottava mittari on ekologinen selkäreppu.

Lue myös vinkit polkupyörän vuosihuoltoon.

Hyötyjätepiste

Ohjeita lajitteluun
Rinki-ekopisteet
Kierrätys-info

Rikkinäistä kodinelektroniikkaa tai vaarallisia jätteitä ei oteta vastaan kierrätyskeskukseen. Kotitalouksien vaaralliset jätteet sekä sähkö- ja elektroniikkaromun voi toimittaa kaupungin varikon keräyspisteeseen. Vaaralliset jätteet voi viedä myös Kiertokapulan jätteenkäsittelyalueelle Hyvinkäälle.

Työllisyyspalvelut

Kierrätyskeskus tarjoaa työelämään suuntautuneille työttömille riihimäkeläisille työkokeilua, palkkatukitöitä, opintoihin liittyviä harjoitteluja, sekä muita toiminnallisia jaksoja. Osatyökykyisille voimme tarjota työelämään suuntaavaa jäljellä olevan työkyvyn kartoitusta ja arviointia. Lue lisää työllisyyspalveluiden sivuilta >>

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 30 Ei 8 Kyllä 30 Ei 8