Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Vieraskielisten määrä Riihimäellä kasvoi 373 asukkaalla vuonna 2023

3.5.2024 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Asukasluku Kotouttaminen Väestö

Lasinpuhaltajapatsas mäellä havupensaan juurella, taustalla keskustan kerrostaloja.
Kuva: Jenniina Nummela

Tilastokeskuksen julkaiseman vuoden 2023 vahvistetun väestötilaston mukaan Riihimäen virallinen asukasluku oli vuoden 2023 lopussa 28 349 henkilöä. ⁠Väkiluku kasvoi vuoden 2023 aikana 134 asukkaalla.

Muuta kuin suomea äidinkielenään puhuvien määrä kasvoi suhteessa huomattavasti enemmän. Vuoden 2022 lopussa Riihimäellä asui 1 568 vieraskielistä henkilöä ja vuoden 2023 lopussa määrä oli 1 941. Vieraskielisten osuus Riihimäen asukkaista on tällä hetkellä 6,8 prosenttia ja se kasvoi vuoden aikana 1,3 prosenttiyksikköä.

Riihimäki on jo nyt kansainvälinen kaupunki ja tavoiteltu väestökehitys on voimakkaasti maahanmuuton varassa myös tulevaisuudessa. Hämeen ammattikorkeakoulun HAMKin Riihimäen kampuksella aloittaa syksyllä 2024 kaksi uutta kansainvälistä tutkintolinjaa.

Vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksen aikana nettomaahanmuutto Riihimäellä oli +73 henkilöä.

”Riksussa on nyt kansainvälinen meno ja se näyttää jatkuvan myös tulevaisuudessa. Olemme tehneet pitkäjänteistä ja suunnitelmallista työtä esimerkiksi ukrainalaisten sotapakolaisten kotoutumisessa ja tämä työ kantaa nyt hedelmää”, toteaa kaupungin kotoutumispäällikkö Juha Hiltunen.

Syntyvyys Riihimäellä on edelleen laskusuuntainen, mutta maahanmuutto on pystynyt tasoittamaan tämän laskun.

Riihimäellä puhutaan tällä hetkellä 35 eri äidinkieltä suomen ja ruotsin lisäksi.

”Me emme tule pärjäämään ilman maahanmuuttoa, ja maahan muuttajat tarvitsevat etenkin alkuvaiheessa vaikuttavat kotoutumispalvelut, jotta saamme heidät myös pysymään täällä. Kotoutumisen putki on jokaisella hiukan eri mittainen ja putkessa olevat palvelut räätälöidään yksilöllisesti alkukartoituksen perusteella. Näin saamme parhaan lopputuloksen, ” Hiltunen kertoo.

Lisätiedot