Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Varhaiskasvatuksessa siirrytään Daisy-järjestelmään 1. syyskuuta

21.8.2023 Tiedotteet Opi ja kasvata Varhaiskasvatus

Kaksi lasta taputtamassa käsiä yhteen.
Kuva: Jenniina Nummela

Riihimäen varhaiskasvatus siirtyy käyttämään Daisy-järjestelmää 1. syyskuuta alkaen. Sekä henkilöstö että lasten huoltajat aloittavat samaan aikaan uuden järjestelmän käytön.

Käyttöönotto ei vaikuta maksuihin eikä valittavissa oleviin varhaiskasvatusaikoihin. Nyt käytössä oleva Vaka mukana -palvelu poistuu huoltajien käytöstä 30. syyskuuta.

Kaksi eri järjestelmää – DaisyFamilyä käytetään päivittäin

Syyskuussa otetaan käyttöön kaksi eri Daisy-järjestelmää. DaisyFamilyn kautta huoltajat varaavat hoitoaikoja ja viestivät päiväkodin kanssa. eDaisya käytetään harvemmin, esimerkiksi silloin kun on tehtävä hakemus päivähoitoon, esiopetukseen tai iltapäivätoimintaan.

Syyskuussa vanha ja uusi järjestelmä käytössä samanaikaisesti

Syyskuun 1. päivänä hoitoaikavarauksia voi tehdä Daisyssa kahden viikon päähän, eli alkaen syyskuun puolivälistä. Syyskuun alkupuoliskon hoitoajat on ilmoitettu nyt käytössä olevan Vaka mukana -palvelun kautta.

Lokakuun hoitoaikavaraukset pääsee tekemään vain uuden DaisyFamily-järjestelmän kautta. Ne tehdään syykuun alkupuoliskon aikana.

DaisyFamily-palveluun pääsee lataamalla DaisyFamily- sovelluksen Android- tai iPhone-puhelimen sovelluskaupasta tai varhaiskasvatuksen Hakeminen ja maksut -verkkosivulle elokuun viimeinen päivä lisättävästä Daisy-linkistä.

DaisyFamilyn kautta varataan hoitoajat

DaisyFamilyssä huoltajat pääsevät muun muassa viestimään päiväkodin kanssa, varaamaan lapsen varhaiskasvatusajat, tarkistamaan perustiedot ja yhteystiedot, tarkistamaan tuntivarausten toteumat ja muuttamaan lapsen lupakyselyitä.

eDaisy palvelussa tehdään varhaiskasvatuksen hakemukset sähköisesti

eDaisyn käyttöönoton myötä varhaiskasvatus siirtyy sähköisiin päätöksiin ja paperisia päätöksiä ei enää toimiteta.

Palvelusta löytyvät varhaiskasvatushakemus, esiopetusilmoitus, iltapäivätoiminnan hakemus sekä muutosilmoituksia (muun muassa osoitteen muutos, varhaiskasvatusajan tuntirajavalinnan muutos, toive varhaiskasvatuspaikan vaihdosta, tuloselvitys, irtisanomisilmoitus).

Hakemuksia pääsee täyttämään 1. syyskuuta alkaen varhaiskasvatuksen Hakeminen ja maksut -verkkosivulle lisättävästä linkistä.

Lisätiedot

Lisätietoja varhaiskasvatuksen Hakeminen ja maksut -verkkosivulla. Järjestelmien osoitteet ja kirjautumisohjeet lisätään verkkosivuille 31. elokuuta.

Yhteystiedot