Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Suomen kasvukäytävä liikkuu -tempaus saapuu Riihimäelle

10.6.2024 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Liikunta

Kaksi naista ajaa polkupyörillä pyörätiellä kaupunkiympäristössä
Kuva: Jenniina Nummela

Hallituksen käynnistämässä Suomi Liikkeelle -ohjelmassa nostetaan keskiöön suomalaisten toimintakyky ja haetaan keinoja liikkumisen ja hyvinvoinnin edistämiseen.

Tukeakseen tätä tärkeää liikkumisen ja elinvoiman viestiä Suomen kasvukäytävä, Suomen Olympiakomitea, Suomen Yrittäjät ja Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys ovat päättäneet toteuttaa yhteistyössä lähes kolme viikkoa kestävän elinvoimaan, kasvuun ja liikkumisen iloon painottuvan tempauksen, jossa liikutaan lihasvoimin kasvukäytävän paikkakuntien läpi Seinäjoelta Helsinkiin. Myös Riihimäki on mukana tempauksessa osana Suomen kasvukäytävää.

Tempaus lähti liikkeelle Seinäjoelta 31. toukokuuta. Viestikapula kulkee lähes 400 kilometrin matkan Helsinkiin, jonne se saapuu 19. kesäkuuta. Tarkoituksena on viedä liikkumisen viestiä paikkakunnalta toiselle lihasvoimin: kävellen, pyöräillen, tanssien, potkulaudalla ja niin edelleen.

Matkassa mukana kulkee konkreettinen viestikapula, johon kerätään liikkumisen viestejä. Riihimäelle tempaus saapuu 13. kesäkuuta kello 11, jolloin viestikapulan ottaa vastaan erityisliikunnanohjaaja Anne-Mari Vallioniemi. Viestikapulaan lisätään viesti Riihimäen kaupungilta, ja se ojennetaan Lopelle samana päivänä kello 15.30.

Viestikapula viesteineen luovutetaan Eduskuntatalolle Helsinkiin tempauksen viimeisenä päivänä 19. kesäkuuta 2024.

Suomen kasvukäytävä on Helsingistä Seinäjoelle ulottuva aluekehittämisen yhteistyöverkosto, joka muodostaa Suomen elinvoimaisimman ja kilpailukykyisimmän asumisen ja kasvun vyöhykkeen.

Lisätietoa tempauksesta löydät Suomen kasvukäytävän verkkosivuilta.

Lisätiedot:
Jaana Villanen
Suomen kasvukäytävän johtaja
jaana.villanen@suomenkasvukaytava.fi