Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Senioripuistoilu käynnistyy jälleen

3.5.2023 Tiedotteet Elä ja voi hyvin

Viime vuosilta tuttu Senioripuistoilu valloittaa taas puistot eri puolilla kaupunkia. Puistoilu käynnistyy maanantaina 22.5. ja jatkuu koko kesän 1.9. saakka. Tuttuun tapaan luvassa on rentoa yhdessäoloa, mukavaa ohjelmaa sekä tietysti kahvia ja pullaa. Senioripuistoilun tavoitteena on tukea ikääntyneiden aktiivisuutta, vähentää yksinäisyyttä ja edistää yhteisöllisyyttä. Toiminta on kaikille avointa ja maksutonta.

”Puistoilupaikkoihin ja aikatauluihin on tehty pieniä muutoksia. Jukka Jalosen puisto on ollut suosittu, mutta liikenteen aiheuttaman melun vuoksi jätämme sen tänä kesänä pois ohjelmasta. Toivomme, että aiemmin Jukka Jalosen puistossa käyneet löytävät tänä kesänä muihin puistoihin, esimerkiksi kirjaston vieressä sijaitsevaan Lounaspuistoon. Palaamme myös vuoden tauon jälkeen Itsenäisyyden puistoon kansalaisopiston viereen”, Riihimäen kaupungin avoimen senioritoiminnan ohjaaja Mari Lanu kertoo.

Joillekin kotoa liikkeelle lähteminen voi olla vaikeaa tai se ei onnistu turvallisesti ilman toisen henkilön tukea. Aiempien vuosien tapaan vapaaehtoiset voivat toimia puistokummeina ja tarjota saattaja-apua kertaluonteisesti tai säännöllisemmin oman aikataulunsa mukaan. ”Mikäli kaipaat tukea osallistumiseen tai vaihtoehtoisesti olet kiinnostunut tarjoamaan saattaja-apua vapaaehtoisena puistokummina, niin ota rohkeasti yhteyttä. Mahdollistetaan yhdessä kaikkien halukkaiden osallistuminen Senioripuistoiluun”, kannustaa Riihimäen kaupungin vapaaehtoistyön toiminnanohjaaja Reija Lumivuokko.

Perinteisen Senioripuistoilun lisäksi puistoilutiimi järjestää kolmena keskiviikkona 24.5., 28.6. ja 30.8. klo 16–18 kesätapahtumat Granitin aukiolla. ”Kesätapahtumissa on luvassa rentoa yhdessäoloa ja kahvittelua sekä vaihtuvaa ohjelmaa, muun muassa musiikkituokioita ja yhdistysten toimintaan tutustumista. Toivomme myöhäisen iltapäivän ajankohtana houkuttelevan paikalle myös ikääntyneitä yhdessä läheistensä kanssa”, sanoo Kotokartanosäätiön toiminnanohjaaja Maria Harvio.

Senioripuistoilun järjestävät yhteistyössä Riihimäen kaupungin avoin senioritoiminta sekä Kotokartanosäätiö.

 

Senioripuistoilun aikataulu:

Maanantaisin

klo 13.30–15.00 Bad Segebergin puisto, Peltosaaren lampi

Tiistaisin

klo 10.30–12.00 Lounaspuisto, Kirjaston vieressä

klo 13.30–15.00 Vanha tori, Torikuja

Keskiviikkoisin

klo 10.30–12.00 Itsenäisyyden puisto, Puistikko

klo 13.30–15.00 Vasikkahaka, Paimentytönpolun+Hännintien risteys

Torstaisin

klo 10.30–12.00 Riihikiven puisto, Paloheimonkatu

klo 13.30–15.00 Piilipuisto, Sipusaarentie 31

Perjantaisin

klo 10.30–12.00 Hirsimäen puisto, Koivukatu 7

Lisätietoja

Harvio Maria/ Kotokartanosäätiö

p. 050 560 9739, maria.harvio@kotokartanosaatio.fi