Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riksulassa kokeillaan pidennettyjä aukioloja

9.2.2023 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Koe ja näe Vaikuta ja tutustu Vapaaehtoistoiminta

Tanssipareja tanssimassa. Etua-alalla Alma Ylätalo punaisessa paidassa ja vaaleassa villatakissa tanssii ikääntyneen miehen kanssa.
Kuva: Jenniina Nummela

Riksulassa kokeillaan kevään aikana pidennettyä aukioloa kerran kuukaudessa. Toive pidennetystä aukiolosta on tullut Riksulan kävijöiltä. Normaalisti Riksula on auki arkipäivisin klo 9–15. Pidennettyinä päivinä aukioloaika on klo 9–17. Ensimmäinen pidennetty aukiolopäivä on maanantaina 13.2.

”Toivomme, että pidennettyjen aukiolojen myötä Riksulaan pääsee tutustumaan sellaiset, jotka eivät ole aiemmin käyneet Riksulassa. Toimintamme on suunnattu kaiken ikäisille, joten tulkaa rohkeasti tutustumaan ja kahvittelemaan”, Riksulan toiminnanohjaaja Alma Ylätalo kannustaa.

Pidennettyjen aukiolopäivien yhteydessä on myös mahdollista tutustua vapaaehtoistoimintaan. Vapaaehtoistehtäviä löytyy monenlaisia, muun muassa ryhmän ohjaaminen Riksulassa ja kotona asuvan ikääntyvän ystävänä tai asiointiapuna toimiminen.

”Vapaaehtoistoimintaa ei voi tyrkyttää kenellekään. Sen olemassaolosta on kuitenkin hyvä muistuttaa ja tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus tutustua toimintaan. Asiasta kiinnostuneet voivat tulla juttelemaan kanssani vapaaehtoistoiminnasta ilman pelkoa siitä, että pitäisi sitoutua johonkin”, vapaaehtoistyön toiminnanohjaaja Reija Lumivuokko kertoo.

Riksula on auki pidennetysti klo 9–17 ja vapaaehtoistyön toiminnanohjaaja on tavattavissa klo 13–17 seuraavina päivinä:

  • ma 13.2.
  • ma 13.3.
  • ma 17.4.
  • ma 8.5.

Riksula on esteetön kohtaamispaikka Riihimäen Matkakeskuksessa (Eteläinen Asemakatu 2). Sieltä löytyy juttuseuraa kahvikupin äärelle, mielekästä tekemistä, kerhoja ja tapahtumia, kaksi ryhmätilaa yhdistysten iltakäyttöön sekä apua ja neuvontaa elämän eri vaiheisiin.

Avoimet hyvinvointipalvelut, Riksula