Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riksulalle vuoden 2023 esteettömyyskunniakirja

24.1.2024 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Esteettömyys Avoimet hyvinvointipalvelut Avoin senioritoiminta Riksula

Riihimäen kaupungin vammaisneuvosto valitsi vuoden 2023 esteettömyyskunniakirjan saajaksi Riksulan. Kunniakirja myönnetään vuosittain toimijalle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt kaikille esteetöntä ja saavutettavaa Riihimäkeä. Käytäntö aloitettiin vuonna 2020, ja silloin kunniakirja myönnettiin Riihimäen kaupungin senioripuistoilutoiminnalle. Vuonna 2021 esteettömyyden edistämisestä palkittiin Riihimäen Teatteri, ja viime vuonna kunniakirjan sai Riihimäen seurakunta.

“Esteettömyys on yhdenvertaisuutta, jossa on kyse ihmisten huomioon ottamisesta, kun ympäristöä ja toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan. Esteettömyyskunniakirjan saajan valinnassa painotettiin esteettömyyden huomioimista niin tiloissa kuin toiminnassakin”, kertoo vammaisneuvoston puheenjohtaja Petri Mattila.

Kunniakirjan luovuttivat vammaisneuvoston puheenjohtaja Petri Mattila ja vammaisneuvoston jäsen Tarja Simonen. Huomionosoituksen otti vastaan Riihimäen kaupungin avointen hyvinvointipalveluiden toiminnanohjaaja Alma Ylätalo.Kolme hymyilevää henkilöä katsovat kameraan, keskimmäisellä on kukkakimppu ja kunniakirja kädessään

“Riksulan väki on onnellinen ja kiitollinen vammaisneuvoston huomionosoituksesta. Esteettömyys, saavutettavuus ja tasavertaisuus ovat olleet Riksulan toimintaa ohjaavia arvoja toiminnan alusta alkaen. Kaupunkilaisten monimuotoinen saavuttaminen on ollut lahja, joka on rikastuttanut Riksulan kävijöiden arkea ja elämää. Kohtaamisista syntyy ymmärrystä. Avointen hyvinvointipalveluiden työntekijöinä meille on tärkeää olla mahdollistamassa se, että mahdollisimman moni erilainen ihminen voi osallistua haluamassaan muodossa toimintaamme”, Alma Ylätalo toteaa.

Esteettömyyskunniakirjan luovuttamistilaisuudessa Petri Mattila summasi perusteluita huomionosoitukselle: Riksulan toimitilatilat ovat esteettömät ja tiloihin saapuminen on esteetöntä aina ulko-ovelta alkaen. Riksula järjestää matalan kynnyksen toimintaan, mihin myös eri vammaisryhmiin kuuluvien kuntalaisten on helppo osallistua. Lisäksi toiminta on monipuolista ja kaikille löytyy varmasti sopivaa ohjelmaa. Riksulan henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta.

 

Lisätiedot