Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäki uudistaa pienten lasten robotiikkaopetusta

5.9.2023 Tiedotteet Opi ja kasvata Asu ja rakenna Perusopetus Asuminen Koulut Robotiikka Varhaiskasvatus

Kaksi poikaa ja yksi tyttö tutkimassa ajoneuvorobottia pöydän ääressä. Aikuinen opettaja seisoo vieressä.
Kim Saarinen

Riihimäen ykkös- ja kakkosluokkalaisten eli alkuopetuksen opetussuunnitelma on päivitetty ja se otettiin käyttöön elokuussa. Lisäksi kakkosluokan oppilaille on hankittu uudet robotiikan opetusmateriaalit ja oppimisympäristöt.

”Riihimäellä lapset oppivat tulevaisuustaitoja robotiikan avulla. Kun lapset tutustuvat teknologiaan ja sen mahdollisuuksiin, he pärjäävät hyvin teknologisoituvassa maailmassa ja oppivat taitoja, joista on tulevaisuudessa hyötyä missä tahansa ammatissa”, robotiikan opetuksen erityisasiantuntija Reetta Viitanen kertoo.

Toista koululuokkaa käyvät lapset pääsevät nyt tutustumaan robotiikan, mekaniikan ja ohjelmoinnin alkeisiin avaruusseikkailun avulla. Oppilaat voivat yhdessä toimimalla, pohtimalla ja kokeilemalla rakentaa esimerkiksi avaruusraketin, Mars-mönkijän tai tutustua sympaattisten Hexbug-ötököiden kiehtovaan maailmaan.

Alkuopetuksen opettajilla on mahdollisuus osallistua kahden päivän robotiikan täydennyskoulutukseen. Osa heistä on osallistunut koulutukseen jo viime keväänä.

Tulevaisuustaitoja opitaan Riihimäellä jo varhaiskasvatuksessa. Esikoululaisille ja varhaiskasvatukseen on hankittu uudet robotiikan oppimisvälineet ja varhaiskasvatuksen henkilöstö saa robotiikkaopetuksen koulutusta kuluvan syksyn aikana.

Riihimäen esikouluissa, päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa on siis luvassa oppimishetkiä robotiikan parissa. Näissä robotiikkatuokioissa lapset oppivat ymmärtämään ihmisen rakentamaa ympäristöä sekä tutkimaan, kuinka laitteet ja koneet toimivat.

”Robotiikkatuokioiden aikana vahvistetaan lasten osallisuutta, rakennetaan, opitaan ohjelmointia ja mekaniikan perusteita. Oppiminen on oivaltamisen iloa”, robotiikan opetuksen asiantuntija Eevakaisa Särkkä kuvailee.