Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäki Pridea juhlitaan perjantaina 16. kesäkuuta

9.6.2023 Tiedotteet Koe ja näe Elä ja voi hyvin Tapahtumat Ihmisoikeudet Tasa-arvo

Sateenkaarilippu liehuu vesitornin lipputangossa.

Rakkaudellista yhdenvertaisuuden juhlaa Riihimäki Pridea vietetään perjantaina 16.6.2023. Tapahtuma starttaa kulkueella, joka lähtee liikkeelle kello 17.45 Riihimäen teatterilta (Hämeenaukio 1) päättyen Hämeenkatua pitkin Granitin aukiolle. Kulkuetta johtaa Leinard Kohosen Fagmobile sekä Valoisan salin esiintyväryhmä Grupo Luminoso. ”Mukaan värikkääseen kulkueeseen ja juhlaan kutsutaan kaikki, jotka haluavat edistää tärkeää asiaa – yhdenvertaisuuden, ihmisoikeuksien sekä tasa-arvon toteutumista, ” kulttuurituottaja Asta Kohonen sanoo.

Pride-juhla jatkuu kulkueen jälkeen Granitin aukiolla kello 18.00, jossa pääsemme nauttimaan Valoisan salin Grupo Luminoson tanssiesityksestä sekä live-musiikista. Tämän lisäksi ohjelmassa on puheenvuoroja mm. Riihimäen kaupungilta, seurakunnalta sekä SETA:lta. Granitin aukion ohjelman päättää valovoimainen suomalaisen dragskenen tienraivaaja NikoLa, joka myös juontaa tapahtuman. Pride-tapahtumassa on mukana myös kaupungin Nuorisopalvelut sekä OHJAAMO, ja heidän teltallaan voi käydä pyörittämässä onnenpyörää sekä hakemassa kasvomaalauksen. Granitin aukiolla voi myös yhteisötaiteilla, hakea itselleen lämpimän äidin halauksen tai istahtaa vaikka räsymattopiknikille. Ota mukaasi matto sekä eväät ja lähde juhlimaan kanssamme!

Kirjastosta voi myös lainata kirjastokortilla Pride-lippuja kulkuetta varten. Riihimäen kaupunki liputtaa Priden kunniaksi. Granitin aukion tapahtuman lisäksi tarjolla on esimerkiksi Riihimäen nuorisoteatterin lisäesitys Minä, Taisteluhelikopteri – painavaa asiaa sukupuolesta Verstas-näyttämöllä, Asahi-puistojoogaa Kalapojanpuistossa sekä elokuva Kino Sammossa. Lisätietoja ja ohjelma kokonaisuudessaan täällä.

Lisätiedot