Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäki kysyy kaupunkilaisilta kokemuksia rasismista

1.11.2023 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Hyvinvointi Ihmisoikeudet Kotouttaminen Kysely Maahanmuuttajien palvelut Osallisuus

Läppäri puupöydällä ja aikuisen kädet osin näkyvillä kuvassa.
Kuva: Pixabay

Riihimäen kaupunki on avannut kyselyn, jonka perusteella kartoitetaan kokemuksia rasismista Riihimäellä. Kyselyyn voi vastata 19. marraskuuta asti.

Kaupungin kotoutumispalvelujen tehtävä on edistää hyviä väestösuhteita kaupungissa. Jotta työtä voidaan kohdentaa oikein, on tärkeä saada tietoa kaupunkilaisten kokemuksista rasismista.

“Juuri julkaistun tutkimuksen mukaan Suomi on yksi Euroopan rasistisimmasta maista. Haluamme tietää, mikä on Riihimäen tilanne tämän suhteen”, kertoo kaupungin kotoutumispäällikkö Juha Hiltunen.

Kyselyn tavoitteena on saada kokonaiskuva syrjinnän kokemuksista Riihimäellä palveluissa ja arjessa ihmisten keskuudessa. Tulosten perusteella kohdennetaan työtä eriarvoisuuden vähentämiseksi sekä hyvien väestösuhteiden edistämiseksi.

Kyselyyn toivotaan vastauksia kaikilta kaupunkilaisilta, mutta erityisesti heiltä, jotka ovat kokeneet rasismia henkilökohtaisesti. Kysely on suomeksi, englanniksi ja ukrainaksi, mutta avoimiin kysymyksiin voi vastata myös millä tahansa äidinkielellä, kaupungin kotoutumispalvelut kääntää vastaukset.

Rasismi aiheuttaa eriarvoisuutta

Rasismilla tarkoitetaan ajatusmallia, jossa ihmisryhmiä määritellään alempiarvoiseksi esimerkiksi etnisen alkuperän, ihonvärin, kansalaisuuden, kulttuurin, äidinkielen tai uskonnon perusteella.

Riihimäki haluaa olla hyvä kotikaupunki jokaiselle täällä asuvalle. Haluamme, että jokainen voi tuntea olonsa turvallisesti riksulaiseksi.

Maahanmuutolla on jatkossakin merkittävä rooli, jotta Riihimäen väestökehitys saadaan tavoitteen mukaiseen 0,2 prosentin vuotuiseen kasvuun.

Siirry kyselyyn

Maahanmuuttaneiden palvelut Riihimäen kaupungilla

Lisätiedot