Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäki järjestää Jokikylän ensimmäisen tontinluovutuskilpailun

22.4.2024 Tiedotteet Asu ja rakenna Arkkitehtuuri Asemanseutu Asuntomessut Tontti

Jokikylän asuinalueen asemakaavan on rajattu punaisella tontinluovutuskilpailun suunnittelualue.
Tontinluovutuskilpailun suunnittelualue on rajattu punaisella asemakaavakartalle.

Riihimäen kaupunki järjestää tontinluovutuskilpailun tontista lähellä rautatieasemaa Asemanpuiston Jokikylässä. Tontinluovutuskilpailun tavoitteena on tuottaa laadukkaita ehdotuksia alueen arkkitehtuurista asuinrakennushankkeiden aloittamiseen tähtäävien suunnitelmien muodossa.

Jokikylän tontinluovutuskilpailun kohdetontille voi halutessaan toteuttaa Riihimäellä vuonna 2027 järjestettävien Asuntomessujen oheiskohteita.

Jokikylän tontinluovutuskilpailun kilpailuaika on 22.4.-13.9.2024. Kilpailuohjelma löytyy Jokikylän tontinluovutuskilpailun verkkosivulta.

“Kilpailulla halutaan varmistaa tulevan asuinalueen korkeatasoinen arkkitehtoninen laatu. Jokikylän ensimmäisenä kilpailukohteena on korttelin 509 tontti 1. Se tulee toimimaan koko Jokikylän asuinalueen suunnannäyttäjänä”, toteaa kilpailun arviointiryhmän puheenjohtaja kaavoituspäällikkö Niina Matkala.

Jokikylä on osa Riihimäen asemanseutua, jonka kehittäminen on yksi Riihimäen kaupungin strategian kärkihankkeista.

Alueen asemakaavan tavoitteena on ollut luoda edellytykset korkealaatuiselle ja kaupunkikuvallisesti mielenkiintoiselle uudelle asuinalueelle lyhyen kävelymatkan päässä rautatieasemasta.

“Asemakaava on laadittu tarkoituksellisesti yleispiirteisenä perustuen ajatukseen, että rakentamista ohjataan myös tontinluovutuskilpailuilla, joita järjestetään alueelle tontti kerrallaan”, kertoo kilpailusihteerinä toimiva tonttiasiantuntija Laura Vallinkivi.

Kilpailun lähtökohtana on rakennusliike-suunnittelutoimisto-yhteistyö. Voittaneen ryhmän rakennusliikeosapuoli saa palkintona Jokikylän korttelin 509 tontin 1 lunastusoikeuden ja kilpailuehdotuksen laatineet suunnittelijat suunnittelutoimeksiannon edellä mainitulta rakennusliikkeeltä.

Riihimäen kaupunki toteuttaa kilpailun yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn kanssa.

Kilpailuohjelma kaupungin verkkosivuilla