Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäkeläislapset viihtyvät hyvin koulussa

3.3.2023 Tiedotteet Opi ja kasvata Koulut Kysely Perusopetus Sivistys ja hyvinvointi

Kaksi alakoululaista opiskelee oppitunnilla työpöydän ääressä.
Kuva: Jenniina Nummela

Lähes 90 prosenttia riihimäkeläislapsista viihtyy hyvin koulussa ja 94 prosentilla lapsista on koulussa ystäviä. Lisäksi lähes 93 prosenttia huoltajista kertoo tavoittavansa opettajat tarvittaessa. Tiedot käyvät ilmi Riihimäen kaupungin ensimmäisestä perusopetuksen huoltajille tehdystä kyselystä.

Tammikuussa oppilashuoltojärjestelmä Wilman kautta toteutettuun sähköiseen kyselyyn vastasi 1 322 huoltajaa. Lapsia ja nuoria Riihimäen perusopetuksen piirissä on noin 3 000.

”Kyselyyn vastasi suuri osa riihimäkeläisperheistä. Kysely antaa hyvän lähtökohdan kehittää riihimäkeläistä perusopetusta pitkäjänteisesti. Kysely toteutetaan jatkossa joka toinen vuosi”, sivistysjohtaja Jari Lausvaara sanoo.

Huoltajien mielestä Riihimäen kaupungin perusopetuksessa lapsi saa riittävästi tukea (81 prosenttia), opettajat ja ohjaajat välittävät ja huolehtivat (82 prosenttia), kodin ja koulun välinen yhteistyö on hyvää (85 prosenttia) ja koulumatkat ovat turvallisia (87 prosenttia). Lisäksi riihimäkeläishuoltajat olivat vertailukuntia tyytyväisempiä valinnaisainetarjontaan sekä koulutilojen turvallisuuteen ja terveellisyyteen. Kehitettävää riihimäkeläishuoltajat löysivät oppituntien työrauhasta, ryhmäkoosta, tiedottamisesta ja kouluruokailusta.

Riihimäen kaupungin sivistyksen ja hyvinvoinnin lautakunta tutustuu kyselyn tuloksiin kokouksessaan 8. maaliskuuta. Huoltajakyselystä koostetaan myös koulukohtaiset tulokset, joiden avulla kukin riihimäkeläiskoulu voi kehittää omaa toimintaansa.

Lisätiedot