Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen vuoden 2022 esteettömyyskunniakirjan saaja on valittu

6.2.2023 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Hyvinvointi Esteettömyys

Kuvassa esteettömyyskunniakirjan saajat ja luovuttaja.

Riihimäen kaupungin vammaisneuvosto valitsi vuoden 2022 esteettömyyskunniakirjan saajaksi Riihimäen seurakunnan. Kunniakirja myönnetään vuosittain toimijalle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt kaikille esteetöntä ja saavutettavaa Riihimäkeä. Käytäntö aloitettiin vuonna 2020, jolloin kunniakirja myönnettiin Riihimäen kaupungin Senioripuistoilu-toiminnalle. Vuonna 2021 esteettömyyden edistämisestä palkittiin Riihimäen Teatteri.

“Esteettömyys on yhdenvertaisuutta, jossa on kyse ihmisten huomioon ottamisesta, kun rakennettua ympäristöä ja toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan”, kertoo vammaisneuvoston puheenjohtaja Petri Mattila ja jatkaa – “Esteettömyyskunniakirjan saajan valinnassa painotettiin esteettömyyden huomioimista niin tiloissa kuin toiminnassakin”.

Kunniakirjan luovuttivat Kirkkopuiston seurakuntakodissa vammaisneuvoston puheenjohtaja Petri Mattila ja vammaisneuvoston jäsen Reijo Kurkela. Huomionosoituksen ottivat vastaan kirkkoherra Sirpa Viherä, esteettömyysasioista seurakunnassa vastaava diakonissa Heini Syrjä ja johtava diakonissa Eira Latvala.

Esteettömyyskunniakirjan luovuttamistilaisuudessa Petri Mattila summasi perusteluita huomionosoitukselle: “Riihimäen seurakunta on edistyksellisesti edistänyt esteettömyyttä sekä tiloissaan että toiminnoissaan ja seurakunnan henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta. Lisäksi kaikkiin Riihimäen seurakunnan tiloihin on laadittu esteettömyysoppaat, joista voi tarkistaa tilan esteettömyyden. Seurakunnan messut striimataan ja messuun voi osallistua seurakunnan verkkosivujen kautta reaaliaikaisesti tai kuunnella nettiradion kautta”.

Kirkkoherra Viherä kertoi, että esteettömien ratkaisujen löytäminen ja tekeminen ei ole aina yksinkertaista, mutta toimivia ratkaisuja on pyritty löytämään vanhoihinkin rakennuksiin.

Lisätiedot