Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen uimahallin urakoitsija on valittu – arvioitu valmis­tuminen on vuoden 2024 lopussa

25.5.2023 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Liikunta Maauimala Uimahalli

Uimahalli kevätauringossa koivujen katveessa.
Kuva: Teemu Virtanen

Riihimäen uimahallin perusparannuksen pääurakoitsijaksi on valittu Consti Korjausrakentaminen Oy. Perusparannuksessa uimahallin tekniikka ja pinnat uusitaan, halliin tulee iso sisäliukumäki, kylmävesiallas, poreallas, tilaussaunan yhteyteen sijoitettava nostopohja-allas sekä ulkoilmaan katoksen alle sijoitettava lämminvesiallas hierontapisteillä. Lisäksi kuntosalia laajennetaan ja se kalustetaan uudestaan. Matkauintiallas, opetusallas, vesijumppa-allas ja lasten kahluuallas pysyvät nykyisillä paikoillaan.

Kaupunki kilpailutti pääurakan uudestaan vuoden 2023 alussa, kun ensimmäiseen kilpailutukseen ei tullut yhtään tarjousta. Consti Korjausrakentaminen Oy valikoitui pääurakoitsijaksi uuden kilpailutuksen myötä. Kilpailutukseen tuli kaksi tarjousta.

”Laadukas ja osaava suunnittelu sekä laadukas ja osaava rakentaminen ovat tärkeässä roolissa hankkeessa. Etenemme luottavaisin mielin rakentamisvaiheeseen valittujen urakoitsijoiden kanssa”, kaupungin rakennuspäällikkö Paavo Vuori sanoo.

Uimahallin ilmanvaihto- ja automaatiourakoitsijana toimii Ilmastointi-Mikenti Oy, putkiurakoitsijana Putki-Valtti Oy, sähköurakoitsijana ESP Lahti Oy, vedenkäsittelyurakoitsijana EnviroProcess Finland Oy.

Pääurakan uudelleen kilpailutus viivästyttää uimahallin perusparannusta kahdella kuukaudella. Varsinaiset perusparannustyöt käynnistyvät kesäkuun alussa, valmista on 31.10.2024. Uimahalli sulkeutui asiakkailta 1.2.2023.

”Liikuntakeskus on tyhjentänyt uimahallia alkuvuoden aikana vuosikymmenten aikana halliin kertyneestä tavarasta. Maauimalan aikaistetun avaamisen vuoksi uimahallin tyhjentämistä jatketaan edelleen muiden töiden ohella ja valmista saadaan juuri ennen rakennustöiden alkua”, kaupungin liikuntapäällikkö Markus Rantsi kertoo.

Uimahallin perusparannuksen pääsuunnittelijana on toiminut Yrjö Majamaa Arkkitehtitoimisto Majamaa Oy:stä. Suunnittelukonsulttina on toiminut Vahanen Suunnittelupalvelut Oy. Hankkeen hinta-arvio on 14,3 miljoonaa euroa.

Maa­ui­ma­lan kausi pi­te­nee ui­ma­hal­lin pe­rus­pa­ran­nuk­sen ai­ka­na

Uimahallin perusparannuksen aikana maauimalan käyttökausi pitenee. Maauimala avautui keskiviikkona 24.5.2023 ja on auki seuraavasti:

  • 24.5.–4.6. keskiviikosta perjantaihin kello 10–20 ja viikonloppuisin kello 10–18
  • 5.6.–27.8. arkisin kello 7–21 ja viikonloppuisin kello 10–18.

Syysaukioloa jatketaan 30.8.–17.9. siten, että maauimala on avoinna keskiviikosta perjantaihin kello 11–19 ja viikonloppuisin kello 10–18. Maanantain 28.8. ja tiistain 29.8. maauimala on suljettu.

Lisätiedot