Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen uimahalli avautuu tammi-helmikuun vaihteessa 2025

31.1.2024 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Liikunta Energiansäästö Esteettömyys Uimahalli

Spiraalimainen vesiliukumäki, uima-allas ja isot ikkunat uimahallin havainnekuvassa.
Havainnekuva uimahallin allastiloista. Perusparannuksessa uimahalliin rakennetaan kaupunkilaisten toivoma iso liukumäki. Kuva: Arkkitehtitoimisto Majamaa Oy

Riihimäen uimahallin perusparannus valmistuu vuoden 2025 alussa. Uimahallin koekäyttö ja kalustaminen alkaa joulukuussa 2024. Uimahalli avautuu käyttäjille tammi-helmikuun vaihteessa 2025.

Uimahallin perusparannus on Riihimäen kaupungin suurin investointi vuonna 2024. Sille on varattu vuodelle 2024 rahoitus 8,9 miljoonaa euroa. Hankkeen kokonaisbudjetti on 15,1 miljoonaa euroa. Perusparannuksen edetessä on ilmennyt lisätöiden tarpeita. Lisä- ja muutostöiden laajuus ja lopulliset kustannusvaikutukset selviävät urakan edetessä ja ovat tiedossa syksyllä 2024.

Uutuutena liukumäki, kylmävesiallas ja poreallas

Perusparannuksen aikana uimahallin tekniikka ja pinnat uusitaan. Uutuutena uimahalliin rakennetaan kaupunkilaisten toivoma iso liukumäki, kylmävesiallas, poreallas, tilaussaunan yhteyteen sijoitettava nostopohja-allas sekä ulkoilmaan katoksen alle sijoitettava lämminvesiallas hierontapisteillä. Matkauintiallas, opetusallas, vesijumppa-allas ja lasten kahluuallas pysyvät nykyisillä paikoillaan. Kuntosalia laajennetaan ja se kalustetaan uudestaan.

”Puku- ja pesutilat sekä tilaussauna kokevat myös täyden kasvojenkohotuksen. Liikuntaesteisiä ja muita erityisryhmiä varten rakennetaan allastasolle oma pukuhuone ja pesutila saunoineen”, liikuntapäällikkö Markus Rantsi kertoo.

Uimalan hissi siirretään ja jatkossa hissillä pääsee myös maauimalan tasolle, jonne rakennetaan kesäkäyttöä varten oma sauna. Sähköisten ilmoitustaulujen määrää lisätään ja porttijärjestelmää kehitetään niin, että jatkossa porteista kuljetaan rannekkeella, jolla lukitaan myös pukukaapit.

”Näillä toimenpiteillä lisäämme uimahallin houkuttelevuutta ja sopivuutta kaikille riihimäkeläisille. Uimahalli pysyy uimahallina ja mahdollistaa edelleen monipuolisen seuratoiminnan, vaikka halliin tuodaankin uusien altaiden myötä myös kylpylämäisyyttä. Nostopohja-allas mahdollistaa lisäksi hyvin moninaiset käyttömahdollisuudet tilaussaunan osalta”, Rantsi toteaa.

Uimahallin perusparannuksen pääsuunnittelijana on toiminut Yrjö Majamaa Arkkitehtitoimisto Majamaa Oy:stä. Suunnittelukonsulttina on toiminut Vahanen Suunnittelupalvelut Oy. Pääurakoitsijana puolestaan toimii Consti Korjausrakentaminen Oy.

”Perusparannuksella halutaan varmistaa uimahallin ongelmaton käytettävyys seuraavan 20 vuoden ajaksi, nykyaikaistaa tekniikka ja parantaa kiinteistön esteettömyyttä. Vedenkäsittelyjärjestelmän, ilmastoinnin ja valaistuksen nykyaikaistaminen yhdistettynä nykyaikaisiin energian talteenottojärjestelmiin mahdollistavat uimahallin energiatehokkaan käytön tulevaisuudessa”, rakennuspäällikkö Paavo Vuori sanoo.

Lisätiedot