Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen Pride-viikolla juhlitaan yhdenvertaisuutta

5.6.2024 Tiedotteet Koe ja näe Kulttuuri Ihmisoikeudet Tapahtumat

Sateenkaaren värit, Eksynyt-patsas ja teksti Pride-viikko Riihimäellä 10.-16-6.2024.

Tänä vuonna vietämme Riihimäellä kokonaista Pride-viikkoa 10.–16. kesäkuuta. Viikon aikana voit käydä askartelemassa sateenkaarilippuja- ja koruja, tuunata kangaskasseja Pride-teemalla tai osallistua vaikka yhteisötaideteoksen tekemiseen. Viikon aikana järjestetään myös musikaalitanssikurssi sekä burleskityöpaja.

Tiistaina 11. kesäkuuta Riihimäen kirjastossa järjestetään paneelikeskustelu yhdenvertaisuudesta urheilumaailmassa. Keskustelijoina ovat ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson, entinen jalkapalloilija ja Jäbät & tunteet -yhteisöstä tuttu Miro Olsoni sekä Mäntsälän Setan puheenjohtaja Fineas Dylan. Tilaisuuden juontaa Jalkapallon Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Panu Autio.

Keskiviikkona voi osallistua Keskuskirkossa Rauha uskoa ja toivo yhteydestä -iltaan, jossa ohjelmassa on puhetta Pride-teemasta, musiikkia, ehtoollinen ja kahvit.

Perjantaina juhlitaan Granitin aukiolla

Perinteinen Pride-kulkue järjestetään perjantaina 14. kesäkuuta. Kulkue lähtee Riihimäen Teatterilta Hämeenkatua pitkin Granitin aukiolle kello 17.45. Pride-juhla alkaa Granitin aukiolla kello 18 ja jatkuu aina kello 20.30 saakka.

Pride-juhlan juontaa karismaattinen Tommi Kostekivi, joka saattaa innostua itsekin laulamaan rakkaudesta. Juhlassa nähdään Valoisan Salin Grupo Luminoson vauhdikas tanssitervehdys Helsingin sambakarnevaaleilta sekä Mindy M Magnolian ja Lady Misty Mayn burleskiesitykset.

Kaupungin tervehdyksen Pride-juhlaan tuo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Miia Nahkuri. Pride-juhlassa saadaan myös nauttia upeasta Divet showsta sekä Hilla Hannosen musiikista. Juhlan lopuksi Granitin aukio muuttuu kaikille avoimeksi discoksi, jonka tunnelmasta vastaa DJ Rosita.

Granitin aukiolla pääset myös tekemään yhteisötaidetta, pyöräyttämään onnenpyörää ja saamaan kasvomaalauksen. Riihimäen nuorisopalveluiden ja Ohjaamon toimintapisteeltä voi hakea hyvän mielen viestin. Voit myös pysähtyä halattavaksi äitien halauspisteeseen ja tankata pienen hetken lämpöä ja läheisyyttä.

Paikalla juhlassa on myös puolueita tukemassa yhdenvertaisuutta ja rakkautta.

Koko Pride-viikon monipuolinen ja kiinnostava ohjelma on koottuna Priden verkkosivuille.

Lisätiedot