Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kotipihakilpailu käynnistyy jälleen

7.7.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Kotipihakilpailu

Kuva: Riihimäen kaupunki

Riihimäen kotipihakilpailu on yksi Suomen vanhimmista yhtäjaksoisesti järjestetyistä pihakilpailuista. Kilpailu on järjestetty säännöllisesti vuodesta 1959. Vuonna 2020 aloitettu ekopihasarja saa jatkoa.

”Ympäristöasioista huolehtiminen on läsnä nykyään päivittäin, ja mahdollisuudet puutarhojen omistajilla ekotekoihin ovat moninaiset”, kertoo kotipihatoimikunnan puheenjohtaja, kaupunginpuutarhuri Päivi Sundman.

Riihimäen Ekopiha 2022 -pihassa on huomioitu esimerkiksi luonnon monimuotoisuus ylläpitämällä ketoa tai niittyä, hyödynnetty hulevesiä tai kierrättämällä biojäte puutarhan kasveille. Ekologinen piha voi olla koristepuutarha tai hyötypuutarha. Parhaimmillaan se on viihtyisä, persoonalinen ja ainutlaatuinen.

Perinteisessä Kaunein kotipiha 2022 -sarjassa arvostelussa päähuomio kiinnittyy kaupunkikuvalliseen yleisvaikutelmaan, lähiympäristöön ja huoliteltuun kadunvarsinäkymään. Arvosteluraati tarkastelee pihoja elokuussa 2022 ja palkitut pihat julkistetaan Taiteiden yönä 9.9.2022. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Ilmoittautuminen

Kilpailuun voivat osallistua kaikki riihimäkeläiset pihat: pientalot, rivitalot, kerrostalot, julkiset rakennukset (kaupungin kiinteistöt on jäävätty), parvekkeet sekä loma-asunnot. Kilpailuun ilmoittaudutaan täyttämällä lomake netissä tai kirjeitse. Ilmoittautumisaika on 7.7.–12.8.2022.

Kilpailuun ilmoittautuneiden puutarhat ja niiden hoitotavat arvioidaan kotipihatoimikunnan toimesta 15.8.–31.8.2022 välisenä aikana. Lomakkeen (ja valokuvat) lähettäneiden antamien tietojen perusteella tuomaristo tekee esikarsinnan puutarhoista, joihin tehdään tarkempi arviointikäynti.

Ilmoita piha Riihimäen kaunein kotipiha 2022 -kilpailuun tästä

Ilmoita piha Riihimäen Ekopiha 2022 -kilpailuun tästä

Kilpailuun voi osallistua myös lähettämällä pihan tiedot ja 1–3 valokuvaa pihasta osoitteeseen Riihimäen Kaupunki, V.O Mäkisen katu 2, 11120 Riihimäki. Kuoreen merkintä: “Kotipihakilpailu”