Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kotipihakilpailu käynnistyy jälleen

26.6.2024 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Kotipihakilpailu

Graafinen logo talosta, josta kasvaa unikkokukka. Teksti Riihimäen kotipihakilpailu.

Riihimäellä etsitään jälleen tänä kesänä kaupungin kauneinta kotipihaa ja parasta luontopihaa.

Riihimäen kotipihakilpailu on yksi Suomen vanhimmista yhtäjaksoisesti järjestetyistä pihakilpailuista. Kilpailu on järjestetty säännöllisesti vuodesta 1959. Nykyään kilpailu järjestetään kahden vuoden välein.

Vuodesta 2020 alkaen kilpailussa on ollut mukana myös ekopihasarja. Tänä vuonna sarjan nimeksi on vaihdettu Riihimäen luontopiha.

”Kotipihatoimikunta pohti, että luontopiha-termi on ymmärrettävämpi ja kertoo enemmän, mitkä asiat tuossa sarjassa ovat tärkeitä”, kertoo kotipihatoimikunnan puheenjohtaja, kaupunginpuutarhuri Päivi Sundman.

Riihimäen Luontopiha 2024 -pihassa on huomioitu esimerkiksi luonnon monimuotoisuus ylläpitämällä ketoa tai niittyä, hyödynnetty hulevesiä tai kierrätetty biojäte puutarhan kasveille. Luontopiha voi olla koristepuutarha tai hyötypuutarha. Parhaimmillaan se on viihtyisä, persoonallinen ja ainutlaatuinen.

Perinteisen Kaunein kotipiha 2024 -sarjan arvostelussa päähuomio kiinnittyy pihan tilanjakoon ja toiminnallisuuteen, kaupunkikuvalliseen yleisvaikutelmaan, lähiympäristöön ja viihtyisään kadunvarsinäkymään.

Arvosteluraati tarkastelee pihoja elokuussa 2024 ja palkitut pihat julkistetaan Riihimäki-päivänä 11. syyskuuta 2024. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Ilmoittautuminen

Kilpailuun voivat osallistua kaikki riihimäkeläiset pihat: pientalot, rivitalot, kerrostalot, julkiset rakennukset (kaupungin kiinteistöt on jäävätty), parvekkeet sekä loma-asunnot. Kilpailuun ilmoittaudutaan täyttämällä lomake netissä tai kirjeitse. Ilmoittautumisaika on 26.6.–31.7.2024.

Kotipihatoimikunta arvioi kilpailuun ilmoittautuneet puutarhat ja niiden hoitotavat 19.–30.8 välisenä aikana. Lomakkeen (ja valokuvat) lähettäneiden antamien tietojen perusteella tuomaristo tekee esikarsinnan puutarhoista, joihin tehdään tarkempi arviointikäynti.

Ilmoita tästä piha Riihimäen kaunein kotipiha 2024 -kilpailuun

Ilmoita tästä piha Riihimäen Luontopiha 2024 -kilpailuun

Kilpailuun voi osallistua myös lähettämällä pihan tiedot ja 1–3 valokuvaa pihasta osoitteeseen: Riihimäen Kaupunki, V.O Mäkisen katu 2, 11120 Riihimäki. Kuoreen merkintä: Kotipihakilpailu.

Lisätiedot