Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kesäoppaat aloittavat työnsä 12. kesäkuuta

12.6.2023 Tiedotteet Kesätyöt

Riihimäen kaupungilla on tänä vuonna töissä kuusi nuorta kesäopasta. Nuoret auttavat ja opastavat matkailijoita, kertovat Riihimäestä ja etsivät tietoa. Kesäoppailla on mukanaan muun muassa karttoja ja esitteitä. Matkailijoille on varattu jaettavaksi muun muassa Riihimäki-karkkeja, Visit Riihimäki -esitettä ja kaupungin tapahtumatarjonnasta kertovaa esitettä.

”Kesäoppaat voivat kertoa kesän upeasta tapahtumatarjonnasta tai neuvoa nopeimman reitin Suomen lasimuseolle. Heiltä saa myös vinkkejä ravintoloista ja kahviloista tai he voivat neuvoa, mihin leikkipuistoon lapsiperheen kannattaa suunnata”, viestintä- ja markkinointipäällikkö Mia Miettinen kertoo.

Opastustyön lisäksi kesäoppaat julkaisevat tarinoita Riihimäen kaupungin Facebook- ja Instagram-tileillä. Tarinoissa he kertovat muun muassa omasta työstään, kaupungista ja nähtävyyksistä.

Nuoret opastavat matkailijoita kesän aikana muun muassa Matkakeskuksen, Merkoksen ja Atomin kauppakeskuksilla, museoiden läheisyydessä ja Riihimäen ABC:lla. Nuoret kulkevat paikasta toiseen kaupunkipyörillä. Kesäoppaat tunnistaa Riihimäki-vaatetuksesta ja nimikyltistä.

Nuoret työskentelevät kesän ajan pareittain. Ensimmäinen työpari aloittaa kesäopastuksen 12. kesäkuuta ja viimeisen työparin kesätyö päättyy 28. heinäkuuta. Nuoret työskentelevät myös iltaisin ja viikonloppuisin. Riihimäen kaupunki on palkannut nuoria kesäoppaiksi vuodesta 2020 alkaen.