Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kaupunki osallistuu Miljoona roskapussia -kampanjaan

19.4.2023 Tiedotteet Asu ja rakenna Kadut Liikunta Tietotupa Ympäristö ja luonto

Viisi henkilöä värikkäiden roskapussien kanssa.
Kuva: Johanna Kannasmaa / Yle

Riihimäen siivoustalkoita on järjestetty jo useiden vuosien ajan. Siivoustalkoot ovat osa Riihimäen kaupungin Siisti Riksu -kampanjaa. Tänä vuonna siivoustalkoot toteutetaan osallistumalla Ylen järjestämään Miljoona roskapussia -kampanjaan, joka on käynnissä 14. kesäkuuta saakka.

Kampanjan tavoitteena on innostaa suomalaisia keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Lisätietoa kampanjasta osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia.

Kampanjan järjestelyt ovat Riihimäellä seuraavat:

  1. Yksityishenkilöt voivat kerätä roskia kaupungin alueilla. Kiinteistöt ja laitokset huolehtivat itse omien alueidensa siivouksesta ja roskien poiskuljetuksesta.
  2.  Jätesäkkejä voi noutaa virka-aikana kaupungin varikon varastolta osoitteesta V. O. Mäkisen katu 2 sekä Tietotuvalta osoitteesta Eteläinen Asemakatu 2.
  3.  Jätä jätesäkit näkyvään paikkaan ajoteiden varsille, paikkaan josta ne päästään hakemaan traktorilla. Ei mielellään puiden alle.
  4. Ilmoita noudettavista säkeistä numeroon 040 664 7135.
  5. Merkitse keräämäsi roskapussien määrä verkkolaskuriin yle.fi/miljoonaroskapussia.

Puhtaat keräyspaperit sekä metalli- ja lasijätteet voi toimittaa hyötyjätteiden aluekeräyspisteisiin. Vaarallisten jätteiden pienerät voi toimittaa keskusvarikolle.

Huomioliivin käyttö lisää roskanpoimijan turvallisuutta.

Riihimäen kaupunki kiittää osallistujia!