Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Rii­hi­mäen kau­pun­ki osal­lis­tuu jälleen Mil­joo­na ros­ka­pus­sia -kam­pan­jaan

16.4.2024 Tiedotteet Siisti Riksu

Hymyilevä mies makaamassa selällään värikkäiden roskapussien keskellä, yksi pussi kädessä nostettuna ylös ilmaan.
Kuva: Johanna Kannasmaa / Yle

Riihimäen siivoustalkoita on järjestetty jo useiden vuosien ajan. Siivoustalkoot ovat osa Riihimäen kaupungin Siisti Riksu -kampanjaa. Viime vuoden tavoin tänä vuonna siivoustalkoot toteutetaan osallistumalla Ylen järjestämään Miljoona roskapussia -kampanjaan, joka on käynnissä 15. huhtikuuta alkaen 5. kesäkuuta saakka.

Kampanjan tavoitteena on innostaa suomalaisia keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Lisätietoa kampanjasta osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia.

Kampanjan järjestelyt ovat Riihimäellä seuraavat:

  • Yksityishenkilöt voivat kerätä roskia kaupungin alueilla. Kiinteistöt ja laitokset huolehtivat itse omien alueidensa siivouksesta ja roskien poiskuljetuksesta.
  • Jätesäkkejä voi noutaa virka-aikana kaupungin varikon varastolta osoitteesta V. O. Mäkisen katu 2 sekä Tietotuvalta osoitteesta Eteläinen Asemakatu 2.
  • Jätä jätesäkit näkyvään paikkaan ajoteiden varsille, paikkaan josta ne päästään hakemaan traktorilla. Ei mielellään puiden alle.
  • Ilmoita noudettavista säkeistä numeroon 040 664 7135.
  • Merkitse keräämäsi roskapussien määrä verkkolaskuriin yle.fi/miljoonaroskapussia.

Puhtaat keräyspaperit sekä metalli- ja lasijätteet voi toimittaa hyötyjätteiden aluekeräyspisteisiin. Vaarallisten jätteiden pienerät voi toimittaa keskusvarikolle.

Huomioliivin käyttö lisää roskanpoimijan turvallisuutta.

Riihimäen kaupunki kiittää osallistujia!