Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kaupunginhallitus hyväksyi tilinpäätöksen – kaupunginmuseon toiminnot taidemuseon tiloihin

27.3.2023 Tiedotteet Vaikuta ja tutustu Elä ja voi hyvin Koe ja näe Asemanseutu Kaupunginhallitus Kaupunginmuseo Päätöksenteko Taidemuseo

Riihimäen kaupunginhallitus käsitteli maanantain 27.3.2023 kokouksessa kaupungin vuoden 2022 tilinpäätöstä ja kaupunginmuseon tarveselvitystä. Hallitus hyväksyi omalta osaltaan tilinpäätöksen. Tilinpäätös etenee tarkastuslautakunnan valmistelun jälkeen kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi.

Riihimäen kaupungin vuoden 2022 tilinpäätös on 8,8 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Vesihuoltoliikelaitoksen osuus ylijäämästä on 0,9 miljoonaa euroa. Hyvään tulokseen vaikuttivat talousarviossa ennakoitua paremmin toteutuneet verotulot. Kaupungin velkaantuneisuus on valtakunnallista keskiarvoa pienempi: Kaupungin lainakanta oli vuoden 2022 lopussa 57,5 miljoonaa euroa.

Kaupungin tilinpäätökseen voi lukea tarkemmin kaupungin verkkosivuilla julkaistusta tiedotteesta.

Kaupunginmuseon rakennus siirtyy kulttuuri- ja tapahtumatoiminnan käyttöön

Kaupunginhallitus päätti siirtää Riihimäen kaupunginmuseon toiminnot taidemuseon yhteyteen, hankkia toiminnan kannalta välttämättömät lisätilat vuokraamalla ja käynnistää asiaa koskevan hankesuunnittelun.

Kaupunginmuseo säilyy kaupungin omistuksessa ja kaupunkilaisten käytössä.

Kiinteistöön on suunniteltu uutta tapahtumatilaa, rakennuksen ja Rautatienpuiston historianäyttelyä, järjestöjen toiminta- ja kokoustiloja sekä kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden toimisto- ja varastotiloja. Piharakennusta, pihaa ja keittiötä voisi hyödyntää tapahtumien järjestämisessä ja kesäkahvilatoiminnassa.

Kaupunginmuseon tämänhetkiset tilat eivät sovellu kaikilta osin museokäyttöön. Tiloissa ei ole esimerkiksi asianmukaisia kokoelma- ja arkistotiloja aineiston säilyttämiseen, eivätkä nykyiset tilat täytä museoiden olosuhdevaatimuksia sekä näyttelytoiminnan ja yleisötyön kehittäminen on hankalaa. Lisäksi tilat eivät täytä nykyvaatimuksia esteettömyyden ja paloturvallisuuden osalta.

Kaupunginhallituksen päättämä kaupunginmuseon tilojen toiminnallinen muutos toteutetaan tämän ja ensi vuoden aikana. Kaupunginvaltuusto päättää tilamuutosten vaatimasta lisärahoituksesta.

Päätös syntyi äänin 8–3. Taidemuseoon siirron puolesta äänestivät Riku Bitter (kok.), Riitta Takala (kok.), Jari Heikkinen (ps.), Kari Suomalainen (ps.), Minna Belik (vas.), Erja Hirviniemi (vas.), Lauri Jormanainen (sd.) ja Hannele Saari (kd.). Siirtoa vastustivat Petri Mattila (sd.), Niina Bitter (sd.) ja Eija Aittola (kok.).