Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kaupungin henkilöstö kokee nauttivansa esihenkilön luottamusta

13.4.2023 Tiedotteet Työskentele ja yritä Hyvinvointi Hallinto Rekrytointi

Riihimäen kaupungin työntekijä Seija Korpitypäs tietokoneen ääressä töissä, voikukkia maljakossa pöydällä.
Riihimäen kaupungin työntekijä Seija Korpitypäs. Kuva: Jenniina Nummela

Riihimäen kaupungilla toteutettiin alkuvuodesta vuosittainen henkilöstökysely. Riihimäen kaupungin vuoden 2023 tulokset ovat kokonaisuutena erittäin hyvällä tasolla ja ylittävät samankokoisten vertailukuntien tulokset lähes kaikilla mitatuilla osa-aluilla.

Henkilöstökyselyn tuloksia verrattiin kyselyn yhteistyökumppanin (Feelback Oy:n) toteuttamiin muiden kuntien ja kaupunkien vastaavien kyselyjen tuloksiin. Tulosten mukaan Riihimäen vahvuuksia ovat taitava lähiesihenkilötyö, työyhteisön tuki, työn tavoitteiden selkeys sekä työn kokeminen merkitykselliseksi.

Esihenkilön puoleen on helppo kääntyä

Erityisesti lähiesihenkilötyö saa erinomaiset arvosanat Riihimäen kaupungilla. Henkilöstö kokee, että esihenkilön puoleen on helppo kääntyä. Henkilöstö kokee myös nauttivansa esihenkilönsä luottamusta.

Poikkeuksellisen korkealla muihin kuntiin verrattuna on myös arviot yhteisöllisyydestä: henkilöstö kokee saavansa työkavereilta apua ja tukea aina kun tarvetta. Sekä lähiesihenkilötyö että yhteisöllisyys saivat erinomaisen arvosanan, 5,20 asteikolla 1–6.

Henkilöstökyselyllä kerätään tietoa työntekijöiden ja esihenkilöiden näkemyksistä omasta työstään, työhyvinvoinnistaan ja työyhteisöstään. Henkilöstökyselyn avulla tavoitteena on löytää työyksiköissä ja koko kaupungin osalta konkreettisia kehitysalueita, joihin kaupungin työnantajana tulee kiinnittää jatkossa huomiota.

Kehittämistarpeiksi koko kaupungin tasolla nousivat tämän vuoden kyselystä yhteistyö eri toimialojen välillä ja tiedonkulku.

Noin 60 prosenttia henkilöstöstä vastasi

Henkilöstökyselyyn vastasi 702 henkilöä, joka on lähes 60 prosenttia Riihimäen kaupungin kaupungin koko henkilöstöstä. Kyselyn yhteistyötahona oli ensimmäistä kertaa Feelback Oy. Riihimäen kaupungilla työskentelee yhteensä noin 1 100 työntekijää.

Esihenkilöt käsittelevät tulokset työyhteisönsä henkilöstön kanssa kesäkuuhun 2023 mennessä. Tulokset on julkistettu kaupungin sisällä 4. huhtikuuta.

Lue lisää tuloksista Kaupunki työnantajana -verkkosivulta

Katso Riihimäen kaupungin avoimet työpaikat Kuntarekry-sivustolta

Lisätiedot