Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen asukasmäärä kasvoi reilusti helmikuussa

11.4.2024 Tiedotteet Työskentele ja yritä Vaikuta ja tutustu Asukasluku Elinvoima Työllisyys Työttömyys Väestö

Kuva: Jenniina Nummela

Riihimäen kaupungin väkiluku kasvoi helmikuussa merkittävästi, 59 henkilöllä kuukauden aikana. Kasvu johtui kuntien välisestä muuttovoitosta (37 henkilöä) sekä maahanmuutosta (22 henkilöä).

Hämeen liiton elinvoimakatsauksen mukaan Riihimäen väestökehitys on ollut nousujohteinen jo vuoden ajan, helmikuusta 2023 lukien. Helmikuussa 2023 Riihimäen väestömäärä oli 28 339 ja vuoden 2024 helmikuussa 28 529. Vuoden jaksolla väestönkasvua oli siis 190 asukasta. Kasvu oli voimakkaampaa kuin kymmeneen vuoteen.

Tilastokeskuksen ennakkotilastojen mukaan Riihimäen väestö kasvoi viime vuonna 0,5 prosentilla. Vuoden 2023 kasvu perustui sotaa paenneiden ukrainalaisten kotikunnan hakuun. Merkittävää on, että helmikuussa kasvua on tullut myös kuntien välisestä muuttovoitosta.

“Olen ylpeä siitä, että muuttajat näkevät Riihimäen vetovoimaisena kaupunkina. Teemme määrätietoista työtä sotaa paenneiden ukrainalaisten kotouttamisessa. Strateginen kehittäminen ja sitä kautta positiivinen tekeminen kirittää muuttamaan meille”, kaupunginjohtaja Jouni Eho sanoo.

Riihimäen kaupunki tavoittelee strategiassaan vuotuista 0,2 prosentin väestönkasvua. Viime vuoden osalta kaupunki ylitti tämän haastavan tavoitteen.

Koko Kanta-Hämeessä oli viime vuonna väestönkasvua 0,0 prosenttia.

Hämeen liiton elinvoimakatsauksen väestötiedot perustuvat Tilastokeskuksen ennakkotilastoihin.

Riihimäen seudulla keskimääräistä parempi työllisyysaste

Koko Suomen työttömyysaste oli helmikuussa 10,8 prosenttia. Luvussa on kasvua vuoden takaisesta 1,1 prosenttiyksikköä.  Kanta-Hämeen työttömyysaste oli helmikuun lopussa hieman valtakunnallista tasoa parempi, 10,2 prosenttia.

Riihimäen seudun työttömyysaste oli helmikuussa maakunnan seutukuntien pienin, 9,3 prosenttia. Luku selittyy Lopen ja Hausjärven erinomaisilla luvuilla.

Riihimäen työttömyysaste oli helmikuussa 10,5 prosenttia. Kaupungin strateginen tavoite on, että työttömyysaste on alle maan keskiarvon.

“Riihimäen työttömyysasteen kehitys pitkällä aikavälillä on menestystarina. Helmikuussakin Riihimäkeä pienempi työttömyysaste oli Helsinki-Tampere-välin asemakaupungeista vain Akaassa, toteaa elinvoimajohtaja Mika Herpiö.

Elinvoimakatsauksen työllisyystilastot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastoihin.

Hämeen liiton tuottama Kanta-Hämeen elinvoimakatsaus

Lisätiedot