Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen asemanseudulle suunnitellaan uutta modernia sote-keskusta – keskukseen sijoitettaisiin nykyinen sairaala ja terveyskeskus

23.1.2023 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Asu ja rakenna Vaikuta ja tutustu Asemanseutu Peltosaari Päätöksenteko Strategia

Ilmakuva Riihimäen asemanseudusta ja veturitalleista.
Sote-keskus sijoittuisi Peltosaareen, aivan radan viereen. Kuva: Riihimäen kaupunki

Kanta-Hämeen hyvinvointialue Oma Häme ja Riihimäen kaupunki ovat käynnistäneet esiselvityksen uuden sote-keskuksen rakentamisesta Riihimäen asemanseudulle. Uuteen sote-keskukseen sijoitettaisiin Riihimäen nykyisen sairaalan ja Penttilänkadun terveyskeskuksen toiminnot.

”Kyseessä on alustava suunnitelma. Se annettiin hallitukselle tiedoksi ja aloitamme esiselvityksen, jonka jälkeen tehdään virallinen päätös hankkeen käynnistämisestä”, sanoo hyvinvointialueen johtaja Olli Naukkarinen.

”Uuden modernin sote-keskuksen sijoittaminen kaupungin ytimeen ja palveluiden kokoaminen saman katon alle parantaa palveluiden saavutettavuutta ja laatua. Asemanseudun erinomaiset joukkoliikenneyhteydet auttavat meitä luomaan vetovoimaisen työpaikan sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille. Kilpailu osaavasta työvoimasta kiihtyy tulevina vuosina”, Naukkarinen jatkaa.

Riihimäen kaupunginjohtaja Jouni Eho näkee uuden sote-keskuksen merkittävänä kaupungin elinvoimaa vahvistavana hankkeena.

”Uuden sote-keskuksen rakentaminen tuo lisää vauhtia kaupungin elinvoiman kehittämiseen. Asemanseudusta on tarkoitus luoda maakunnan merkittävä työpaikkakeskittymä.  Sijoittamalla sinne myöhemmin vapaa-ajan, yritystoiminnan ja kulttuurin palveluja synnytetään asemanseudusta kaikkina vuorokauden aikoina elävä kaupunkikeskus. Tämä heijastuu myönteisesti myös kivijalkakeskustamme palveluihin”, visioi Riihimäen kaupunginjohtaja Jouni Eho.

Sote-keskus on Ehon mukaan tärkeä ankkuri-investointi asemanseudun kehittämisessä.

Nyt suunniteltu hanke on linjassa asemanseudun yleissuunitelman kanssa ja toteutuessaan konkretisoi myös tuoreen kaupunkistrategian vastustamaton vartin kaupunki tavoitetta tiiviistä, ekologisesti kestävästä ja saavutettavasta kaupunkirakenteesta.

Riihimäen nykyinen sairaalarakennus on rakennettu 1960-luvulla. Sairaalatoiminnot vaatisivat lähiaikoina nykyisen rakennuksen mittavaa peruskorjaamista.

– Uudisrakentaminen mahdollistaa muun muassa tilatehokkuuden parantamisen ja käyttökustannusten alentamisen. Suunnitelmissa on, että rakennushankkeesta vastaisi yksityinen taho, jonka vuokralaisena hyvinvointialue tulisi tiloissa toimimaan, Naukkarinen kertoo.

Sote-keskukselle suunniteltu tontti sijaitsee radan varressa Peltosaaren kaupunginosassa. Tontti on Riihimäen kaupungin omistuksessa.