Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäellä pääsee hiihtämään

5.1.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Hiihto Liikunta

Mies hiihtää Riuttan ladulla. Luminen maisema, aurinko paistaa puiden latvustoissa taustalla. Hiihtäjä on selin kameraan päin.
Riuttan ladut. Kuva: Teemu Virtanen

Riihimäellä pääsee hiihtämään – latuja on nyt avattu. Ajantasainen latutilanne on nähtävillä kaupungin internetsivuilla sekä Facebookissa Riihimäen hiihtoladut ja jääkentät -ryhmässä. Riuttan tykitysjärjestelmää ei saatu toimintakuntoon tälle hiihtokaudelle.

Viimepäivien lumisateiden myötä Riihimäelläkin on nyt latuja avattu perinteiselle ja vapaalle hiihtotavalle. Ensimmäisinä on avattu uutena Paalijärven jäälle tehty järvilatu, jossa voi hiihtää sekä vapaalla ja perinteisellä hiihtotyylillä. Järviladulle pääsee parhaiten Paalijärven uimarannan kautta, ja pysäköintialueena toimii uimarannan parkkipaikka. Myös Riuttan tykkilumilatu on hiihdettävissä vapaalla hiihtotavalla.

Latutilannetta päivitetään hiihdettävissä olevien latujen osalta kaupungin internetsivuille. Uutena tiedottamiskanavana on luotu myös Facebook-ryhmä nimellä ”Riihimäen hiihtoladut ja jääkentät”. Ryhmän ajatuksena on jakaa reaaliaikaista tietoa latukoneiden tai aurauskoneiden liikkeistä. Ryhmässä voivat julkaista niin Liikunta- ja hyvinvointikeskuksen henkilökunta kuin kaikki kenttiä tai latuja käyttävät.

Riuttan vanhan laskettelukeskuksen lumetusjärjestelmän kanssa on työskennelty joulukuun alusta alkaen. Valitettavasti muutaman vuoden käyttötauko on aiheuttanut järjestelmään isoja ongelmia, joita ei päästä täysin korjaamaan ennen ensi kesää.