Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäellä alkaa uusi virkistävä toiminta: autoretkiä iäkkäiden iloksi

15.9.2023 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Avoin senioritoiminta Hyvinvointi Vapaaehtoistoiminta

Autossa etupenkillä istuva vanhus katsoo hymyillen avoinaisesta auton ikkunasta ulos aurinkoisessa säässä.
Kuva: Jari Peltola

Riihimäellä alkaa  syksyllä Autoretki-toiminta, joka tarjoaa iäkkäille virkistäviä ja yksinäisyyttä lievittäviä autoretkiä. Jo vuodesta 2016 lähtien vapaaehtoiset ovat tarjonneet iäkkäille maksuttomia autoretkiä eri puolilla Suomea. Nyt Riihimäen kaupunki ja Kotokartanosäätiö lähtevät yhteistyössä kokeilemaan toimintaa.

”Minun tehtäväni on yhdistää kotoaan liikkeelle kaipaava iäkäs ja autoretkiä maksutta tarjoava vapaaehtoinen kuljettaja”, kertoo Riihimäen kaupungin avointen hyvinvointipalvelujen toiminnanohjaaja Reija Lumivuokko.

Kotokartanosäätiö on tunnettu laajasta työstään iäkkäiden hyväksi. Nyt säätiö on mukana kokeilemassa uutta toimintaa.

”Rohkaisemme ikääntyneitä osallistumaan virkistäville autoretkille. Retket tuovat vaihtelua päivittäiseen elämään”, toteaa Kotokartanosäätiön toiminnanjohtaja Laura Järvelä.

Riihimäellä Autoretki-toimintaa on mukana käynnistämässä myös Jari Peltola, joka on ollut aloittamassa toimintaa useissa muissa kaupungeissa.

”Toiminnan sydämessä on halu tuoda iäkkäille iloa ja virkistystä sekä mahdollisuus arvokkaisiin kohtaamisiin”, kuvailee Peltola.

Peltola tarjoaa myös yrityksille mahdollisuuden tukea toimintaa, ja hän on aktiivisesti mukana kehittämässä kumppanuuksia. Näin yritykset voivat osallistua iäkkäiden hyvinvoinnin edistämiseen.

”Yksinäisyys on vakava yhteiskunnallinen ongelma, jota emme saa sivuuttaa. Autoretki-toiminnan kautta voimme torjua iäkkäiden yksinäisyyttä ja edistää heidän hyvinvointiaan. Kaikki voivat osallistua, oli oma osallistuminen sitten retkellä mukana olo, kyydin tarjoaminen tai toiminnan tukeminen yhteistyökumppanina”, kannustaa Peltola.

Yhteystiedot:

Iäkkäiden retkitoiveet sekä ilmoittautuminen vapaaehtoiseksi autoretkien tarjoajaksi:
Reija Lumivuokko
toiminnanohjaaja, Riihimäen kaupunki
p. 040 647 7112
reija.lumivuokko@riihimaki.fi

Yritysyhteistyö:
Jari Peltola, Autoretki-toiminnan perustaja
p. 040 546 1461
jari@mobicon.fi
automies.fi

Iäkkäät voivat tiedustella toiminnasta myös Kotokartanosäätiöltä:
Laura Järvelä
toiminnanjohtaja
p. 045 3421551
laura.jarvela@kotokartanosaatio.fi