Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Rasisminvastaisella viikolla 18.–24.3. monipuolista ohjelmaa

12.3.2024 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Ihmisoikeudet Kirjasto Kotouttaminen Monikulttuurisuus Nuorisopalvelut Riksula

Asvaltilla väriliiduilla piirretty kukka ja kahden lapsen kädet piirtää liiduilla kukkaa. Lapsilla eri ihonvärit.

Kansainvälistä rasisminvastaista viikkoa vietetään tänä vuonna 18.–24. maaliskuuta.

Punaisen Ristin Riihimäen osasto, Riihimäen kaupunki ja Riihimäen seurakunta järjestävät yhdessä kaikille avointa ohjelmaa osana rasisminvastaista viikkoa.

Rasisminvastaisen viikon teemana on rasismiin puuttuminen ja sen tarkoituksena on kannustaa jokaista tarkastelemaan omia ajattelumalleja ja haastaa kaikki toimimaan rasismia vastaan – kansalaisuudesta, ihonväristä, uskonnosta tai etnisestä taustasta riippumatta.

Tutustu Riihimäen koko rasisminvastaisen viikon ohjelmaan Facebook-tapahtumassa.

Keskusteluja Riksulassa, Kotolassa ja nuorisotiloilla

Riihimäellä aihetta käsitellään viikon aikana laajasti kaupungin eri palveluissa ja keskusteluihin voi osallistua Riksulassa, Kotolassa ja nuorisotiloilla.

Seurakunta ja Riihimäen kotoutumispalvelut järjestävät tiistaina 19. maaliskuuta rasisminvastaisen musiikki- ja keskusteluillan Keskuskirkolla (Hämeenkatu 5) alkaen kello 19.

Riksulassa (Eteläinen Asemakatu 2) keskustellaan keskiviikkona 20. maaliskuuta kello 16.30 alkaen aiheesta Miten toimia rasismia vastaan? Keskustelun alustajina toimivat Riihimäen kotoutumispalveluiden Karoliina Saarinen ja Juha Hiltunen.

Riksulassa, Kotolassa, Monarilla, Peltsin Clubilla sekä kirjastolla on mahdollisuus osallistua yhteisöllisiin taideteoksiin.

Kerro kuulumisesi Mitä kuuluu -penkillä

SPR Riihimäen osaston Mitä kuuluu -penkille voi istahtaa hetkeksi maanantaina 18. maaliskuuta kello 13−15 Jukka Jalosen puistoon kertomaan kuulumisiaan (säävaraus). Osasto toivottaa kaikki tervetulleiksi myös viikon eri toimintoihin.

Rasisminvastaisen viikon teemoissa jatketaan myös 11. huhtikuuta Kirkkopuiston seurakuntakodilla ukrainalaisten pop up -kahvilan merkeissä (Hämeenkatu 5). Kahvilan tuotto käytetään Riihimäellä asuvien ukrainalaisten lasten hyvinvointiin.

Lisätiedot:

Virva Hyvärinen, SPR Riihimäen osasto, p. 040 773 1738

Lisätiedot