Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Pääsiäistapahtuma kutsuu ilottelemaan

29.3.2023 Tiedotteet Koe ja näe Asemanseutu Kaupunginmuseo Keskusta Kulttuuri Matkailu Museot Riihimäen pääsiäinen Tapahtumat

Kuvassa etualalla alpakoita aitauksessa ja taustalla perheitä ihailemassa niitä.
Myös tämän vuoden pääsiäistapahtumassa voi ihastella alpakoita. Kuva: Jenniina Nummela, 2022

Riihimäen Pääsiäinen on perinteinen ja keväinen kaupunkitapahtuma, joka tarjoaa elämyksiä ja iloista toimintaa koko perheelle. Tänä vuonnakin värikästä ohjelmaa on tarjolla koko pääsiäisen ajan 6.–10.4.2023.

Ohjelmassa on museo- ja gallerianäyttelyitä sekä monenlaisia askartelutyöpajoja. Ostoksille ja viihtymään pääsee Ö-talolla käsityömyyjäisissä sekä Verkkopalloseuran perinteisillä pääsiäismarkkinoilla Granitin aukiolla. Tivoli Seiterän riemuja pääsee kokemaan koko pääsiäisen ajan kauppatorilla.

Tänä vuonna kaupunki puetaan puistopalveluiden koristelemiin pajupölleihin, joiden koristelussa on käytetty ekologista, biohajoavaa keltaista nauhaa. Pöllit sijoitellaan aseman eteen viherkaistalle ja kaupunginmuseolle johtavan hiekkatien varteen.

Kaupunginmuseon pihapiirissä maistellaan mämmiä, bongaillaan trulleja ja hellitään suloisia kotieläimiä, alpakoita ja Hellikkien koiria. Ohjelmalavalla pääsee nauttimaan Studio Dance & Joyn tanssiesityksestä, sirkuspajan maistiaisista, Klovni Dodon hupsuttelusta ja kuuntelemaan pääsiäissatua.

Tiput ja puput saavat yllätyksen

Tule tipuna tai pupuna ja saat yllätyksen! Pukeutumalla pääsiäisteemaisesti saat mämmikojulta mukaasi myös pienen maistuvan yllätyksen.

Jotta koko Riihimäki saataisiin kukkimaan, samalla kojulla on jaossa myös auringonkukansiemenpusseja, joiden sisällön voit istuttaa vaikka omaan pihaan tai kukkaruukkuun ja seurata siemenen kasvua. Kierrätysmateriaalista tehdyt pussukat ovat Rivakan kädenjälkeä.

Perinteisesti pääsiäisen vilkkain tapahtumapäivä on lankalauantai 8.4., jolloin kaupungissa tapahtuu joka puolella jotain iloista ja jännittävää pääsiäisteeman ympärillä.

Riihimäen Pääsiäinen rakennetaan yhteistyössä kaupungin, yhdistysten, seurakunnan ja yritysten kanssa. Päivittäiset ohjelmat julkaistaan kokonaisuudessaan Riihimäen Pääsiäisen Facebook -sivulla ja kaupungin nettisivulla.

Yhteystiedot