Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Osallistuvan budjetoinnin äänestysvaihe käynnistyy

10.1.2023 Tiedotteet Vaikuta ja tutustu Elä ja voi hyvin Hyvinvointi Osallistuva budjetointi Osallisuus Strategia

R-tunnus, jossa päällä erivärisiä palapelin palasia. Teksti Riihimäki tehdään yhdessä! Kaupungin punainen logo.

Riihimäen kaupungin osallistuvan budjetoinnin äänestys alkaa tiistaina 10.1.2023. Äänestysvaiheeseen eteni 33 suunnitelmaa. Äänestää voi maanantaihin 30.1. asti.

”Kaupunkilaiset tekivät innokkaimmin esityksiä jälleen liikunnasta, ulkoilusta ja puistoihin liittyvistä asioista. Näitä ehdotuksia on tänäkin vuonna useita”, kertoo kaupungin strategia- ja kehittämispäällikkö Katja Törrönen.

Osallistuvaan budjetointiin tuli kaupunkilaisilta kaikkiaan 70 ehdotusta, joista kaupungin henkilöstön tekemän toteutusarvioinnin jälkeen 37 ehdotusta on sellaisia, joita ei voi toteuttaa. Suurin osa toteuttamattomista ehdotuksista oli sellaisia, jotka eivät vastanneet osallistuvan budjetoinnin sääntöjä tai eivät saaneet äänestysvaiheeseen vaadittavaa 10 ihmisen kannatusta.

Äänestäminen tapahtuu osallistumisalustalla Suomi.fi-kirjautumisen tai MPASSid-kirjautumisen kautta. Mikäli sähköinen kirjautuminen ei ole mahdollista, riihimäkeläiset voivat äänestää myös paperilla kaupunginkirjastossa (Kauppakatu 16), Riksulassa (Eteläinen Asemakatu 2, matala rakennus) ja Tietotuvassa (Eteläinen Asemakatu 2, korkea rakennus, 1. krs) aukioloaikoina. Samoissa paikoissa on mahdollista saada neuvoja sähköisen äänestysalustan käytöstä.

Osallistuvassa budjetoinnissa äänioikeus on kaikilla Riihimäen kaupungissa kirjoilla olevilla 12-vuotiailla ja sitä vanhemmilla henkilöillä. Jos osallistuva budjetointi, osallistumisalusta tai itse äänestys eivät ole ennestään tuttuja, kaupungin hallinnosta voi varata lyhyen esittelyvierailun esimerkiksi ryhmän tai yhdistyksen kokoukseen. Lisätietoja tästä saa hallintopäällikkö Jarkko Luukkoselta.

Osallistuvassa budjetoinnissa riihimäkeläiset vaikuttavat siihen, miten kaupungin käytössä olevia julkisia varoja käytetään. Osallisuus on yksi Riihimäen kaupungin strategian keskeisimmistä teemoista, ja osallistuvaan budjetointiin on varattu miljoona euroa, josta käytössä on vuosittain 100 000 euroa.

Riihimäen kaupunginjohtaja Jouni Eho vahvistaa osallistuvan budjetoinnin äänestystuloksen ja tulokset julkaistaan 1.2.2023.

Osallistuvan budjetoinnin aikataulu:

·        Ideahaku 19.9.–23.10.2022

·        Toteutusarviointi ja ehdotusten työstäminen suunnitelmiksi 19.9.–12.12.2022

·        Osallistuvan budjetoinnin äänestys 10.1.2023–30.1.2023

·        Tulosten julkaisu 1.2.2023

·        Voittaneiden suunnitelmien toteutus käynnistyy 2.2.2023

Sähköinen osallistumisalusta on osoitteessa https://osallistu.riihimaki.fi/

Osallistuvasta budjetoinnista löytyy lisätietoa kaupungin verkkosivuilta.