Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Oppilashaku musiikkiopistoon alkaa

14.4.2023 Tiedotteet Opi ja kasvata Musiikkiopisto

Tyttö soittaa kitaraa istuen ruohikolla.
Kuva: Pixabay

Riihimäen musiikkiopistoon otetaan taas oppilaita. Ilmoittautuminen avautuu maanantaina 17.4.2023 klo 15 osoitteessa, riihimaki.eepos.fi. Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikkien ensimmäisenä päivänä ilmoittautuneiden kesken arvotaan soiton kannalta hyödyllinen kapistus, nuottiteline!

Erityisesti haemme oppilaita harvinaisiin soittimiin kuten oboeen, klarinettiin, fagottiin, käyrätorveen, kontrabassoon, pasuunaan, tuubaan ja selloon. Opinnot musiikkiopistossa voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Viime vuosina oppilaaksi on hakenut yhä enemmän ja enemmän aikuisia ihmisiä. Myös perheen pienimpien musiikkileikkikouluun ilmoittautuminen avataan samaan aikaan perusopintojen oppilashaun kanssa.

Musafestareilta ideoita

Omaksi soittimeksi kannattaa valita sellainen, jonka äänestä pitää. Usein on niin, että juuri harvinaisemmat soittimet ovat monelle tavalliselle ihmiselle ihan tuntemattomia, niitä ei ole itse koskaan läheltä päässyt näkemään tai kuulemaan, saati kokeilemaan. Tähän vaivaan on olemassa lääke, Musafestarit Riihimäen musiikkiopistolla lauantaina 22.4 klo 10-14. Avoimien ovien tapahtumaan voi tulla koko perheen voimin tutustumaan ja kokeilemaan soittimia. Puhalla pitkä ääni klarinetista, nokkahuilusta tai oboesta tai vaskisoittimista, tutki kontrabasso perin pohjin ja vedä palkeet täyteen harmonikasta. Jousisoittimet ovat testattavana kaiken kokoisina.

Musafestareilla voi myös ilmoittautua musiikkiopiston oppilaaksi. Tapahtuman toteutuksesta vastaavat tällä kertaa yhteismusisoinnin vastuuopettaja Hanna-Mari Lehtonen ja viulun- ja alttoviulunsoiton opettaja Matleena Vehmaa. Tapahtumapäivän aikana soitinkokeilujen lomassa pääsee nauttimaan musiikkiopiston oppilaiden konserttiesityksistä kamarimusiikkisalissa. Ahkerille soitinkokeilijoille on luvassa mukava palkinto naapurikaupasta.

Lisätiedot