Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Museokeskus Riemuun pääsee tutustumaan Riihimäellä 6.2. alkaen

2.2.2024 Tiedotteet Koe ja näe Museot Kulttuuri

Kaksi maalausta oranssilla seinällä.
Ingrid Ruinin maalaukset esillä Museokeskus Riemussa. Kuva: Teemu Knuutila

Riihimäen taidemuseo ja Riihimäen kaupunginmuseo ovat yhdistäneet tilansa ja toimintonsa vuoden 2024 alussa samoihin tiloihin osoitteeseen Temppelikatu 8. Kaupunginmuseo on muuttanut pois vanhoista tiloistaan Rautatienpuistosta. Uuden museokeskuksen nimeksi on valittu Museokeskus Riemu.

“Nimi on positiivinen ja helposti kaupungin brändiin sopiva. Lisäksi nimi sisältää Riihimäkeen ja museoihin sisältyvät tavut. Nimi on omiaan lisäämään kaupungin näkyvyyttä ja vaikuttavuutta”, kertoo päätöksen nimestä tehnyt elinvoimajohtaja Mika Herpiö.

Molempien museoiden Facebook-sivulla oli viime vuoden lopulla käynnissä nimikilpailu, johon sai jättää oman ehdotuksensa museokeskuksen nimestä.

Taidemuseo ja kaupunginmuseo säilyvät erillisinä museoina

Riihimäen taidemuseo ja Riihimäen kaupunginmuseo tulevat säilymään tilojen yhdistymisestä, yhteisistä toiminnoista sekä yhteisestä nimestä huolimatta erillisinä museoina, joissa keskitytään kummankin museon omiin erityissisältöihin näyttelytoiminnassa sekä kokoelma- ja yleisötyössä.

Tilojen yhdistymisen lisäksi myös museoiden sosiaalisen median kanavat sekä verkkosivut yhdistetään kevään 2024 aikana. Museoilla on myös yhteinen lipunmyyntipiste, museokauppa ja työpajatila.

Museokeskus aukeaa 6. helmikuuta

Museokeskus Riemu on suljettu 5.2.2024 saakka kassatiskiremontin vuoksi. Tervetuloa tutustumaan museokeskuksen näyttelyihin 6.2. kello 10 alkaen!

Tällöin esillä ovat kaupunginmuseon näyttely Visiittikortteja − Visiittikorttikuvia Riihimäen kaupunginmuseon kokoelmista sekä taidemuseon näyttely Kahdet kasvot − Taiteilijoiden omakuvia sekä pienoisnäyttely Arkipäivän elämää muinaisessa Egyptissä.

Museokeskuksen viralliset avajaiset loppusyksyllä

Museokeskus Riemun virallisia avajaisia vietetään loppusyksyllä 2024, jolloin on luvassa myös laaja museoiden yhteinen näyttely.

Riemu on Riihimäen keskustassa hyvien kulkuyhteyksien päässä sijaitseva museokeskus, jossa kuvataide ja kulttuurihistoria kohtaavat iloisella ja raikkaalla tavalla. Museokeskus Riemussa toimii saman katon alla kaksi museota, Riihimäen taidemuseo ja Riihimäen kaupunginmuseo. Kahden museon voimin Museokeskus Riemu tarjoaa kävijöilleen monipuolisen ja vaihtuvan näyttelyohjelmiston sekä mielenkiintoisia oheistapahtumia kaiken ikäisille – riemulla!