Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Lukiolla alkaa ruokahävikkiä vähentävä ruokailu 4. syyskuuta

29.8.2023 Tiedotteet Opi ja kasvata Ilmasto Lukio

Keittoa lautasella, leivänpala vieressä.
Kuva: Pixabay

Riihimäen lukion ruokasalissa aletaan tarjoilla lukiolaisten lounaalta yli jäänyttä ruokaa kaikille kaupunkilaisille maanantaista 4. syyskuuta alkaen. Ateria tarjotaan edulliseen neljän euron hintaan. Ruokailu jatkuu samaan tapaan kuin kokeiluna toteutettu ajanjakso keväällä.

Kaupunki ja Palmia Oy haluavat Ruokahävikki minimiin -ruokailun vakinaistamisella vähentää ruokailun ilmastovaikutuksia. Ruokailu kestää lukion syyskauden loppuun eli torstaihin 21. joulukuuta 2023. Kevään kokeilu vakinaistetaan nyt normaaliksi toiminnaksi, joten hävikkiruokaa on jatkossa tarjolla lukiolla syys- ja kevätlukukausien aikana.

Varaa käteistä mukaan

Ylijäämälounasta tarjotaan lukiolaisten ruokailun jälkeen arkipäivisin klo 12.45–13.15. Ateria syödään ruokalassa, noutomahdollisuutta ei ole.

Varaa käteistä lounaan maksamiseen, mielellään tasarahana (neljä euroa), sillä lukion ruokasalissa ei ole maksupäätettä.

Sisäänkäynti ruokasaliin tapahtuu lukion Koulukadun puoleiselta pääovelta (Koulukatu 5). Jos ovella on vihreä ilmoitus, ruokaa on jäljellä. Mikäli ovella on punainen ilmoitus, ruokaa ei ole enää tänään tarjolla.

Lounaaseen sisältyy pääruoka, salaattia, maito ja vesi sekä näkkileipää ja levitettä.

 

Lisätiedot