Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Käytä hyödyksesi E-kirjaston valikoimaa

13.5.2024 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Kirjasto

Nuori mies ja nainen kuuntelevat yhdessä äänikirjaa ja makaavat sängyllä.
Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää

Kuntien yhteinen E-kirjasto avautui maanantaina 29. huhtikuuta. Riihimäkeläiset voivat nyt lainata E-kirjastosta e-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä maksutta ja ilman kirjastokorttia.

E-kirjastoa käytetään sovelluksella, joka ladataan puhelimelle tai tabletille sovelluskaupasta. Sovellukseni nimi on E-kirjasto. Palveluun rekisteröidytään vahvalla tunnistautumisella, esimerkiksi pankkitunnuksilla.

Huoltaja tekee rekisteröitymisen alle 13-vuotiaan puolesta. Kirjastosta voi tarvittaessa kysyä apua palvelun käyttöönotossa.

Palvelun tuottaa Kansalliskirjasto yhteistyössä yleisten kirjastojen kanssa.

E-kir­jat ja e-ää­ni­kir­jat voi lainata kahdeksi viikoksi – ei palautusrumbaa

E-kirjan ja e-äänikirjan voi lainata käyttöönsä kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen kirja palautuu automaattisesti. Kirjan voi myös itse palauttaa ennen laina-ajan päättymistä.

Lukuoikeuksia on rajallinen määrä, joten suosituimpia aineistoja voi joutua jonottamaan. E- ja äänikirjoihin voi tehdä varauksia. Lainoja voi olla kerralla viisi, samoin varauksia.

Aineistoja hankitaan jatkuvasti lisää, joten uutta luettavaa ja kuunneltavaa tulee viikoittain.

Vanha e- ja äänikirjapalvelu Ellibs jää pois käytöstä kaikista Ratamo-kirjastoista kesäkuun lopussa.

Di­gi­taa­li­set leh­det voi lainata kahdeksi tunniksi

E-kirjasto mahdollistaa myös aikakauslehtien digitaalisten näköisversioiden lukemisen mobiilisovelluksen ja myöhemmin toteutettavan verkkosivuston kautta. Lehteä voi lukea kaksi tuntia kerrallaan. E-lehtien toimittajana on ePress-palvelu.

Lue lisää E-kirjastosta Kansalliskirjaston sivulta.