Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kuljetuspalveluun muutoksia 1.7.2022 alkaen

14.6.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin

Yleiskuva Riihimäen asema-aukiosta.
Kuva: Jenniina Nummela

Kanta-Hämeen maakunnallisen kuljetuspalvelun (makupa) palveluntuottaja muuttuu. Muutos koskee iäkkäille ja vaikeavammaisille myönnettyä sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaista kuljetuspalvelua asiointi- ja virkistysmatkoihin.

Uutena palveluntuottajana aloittaa 1.7.2022 Taksi Helsinki Oy. Samalla kuljetuspalvelun tilausnumero vaihtuu. Jatkossa kyyti tilataan Taksi Helsingin kuljetuspalvelukeskuksen numerosta (03) 410 816 17.

Jos asiakkaalla on kuulo- tai puhevamma, voi tilauksen tehdä tekstiviestinä. Uusi tekstiviestitilausnumero kuulo- ja puhevammaisille on 045 739 801 56. Tilauksen voi tehdä myös Taksi Helsingin RIDEIT-makupa-matkojen tilaussovelluksella.

Heinäkuulle tulevat kyytitilaukset tehdään Taksi Helsingin tilausnumeroon. Taksi Helsinki ottaa heinäkuun kyytitilauksia vastaan maanantaista 20.6.2022 alkaen. Kesäkuun matkat tilataan vielä Taksi Tampereen numerosta.

Palveluntuottajan vaihdos ei vaikuta asiakkaiden matkaoikeuksiin eikä kuljetuspalvelupäätöksiin. Mikäli asiakkaan osoite- ja muut tiedot ovat ennallaan, ei palveluntuottajan vaihdos vaadi asiakkaalta mitään toimenpiteitä.

Henkilö, jolla on vakiotaksioikeus ja nykyinen vakiotaksiyrittäjä jatkaa toimintaansa Taksi Helsingin maakunnallisessa kuljetuspalvelussa, säilyy asiakkaan vakiotaksioikeus nykyisellä liikennöitsijällä.

Suurin muutos tulee koskemaan kuljetuspalvelumatkojen omavastuuosuuden perimistä. Jatkossa ei enää makseta kuljetuspalvelun omavastuuta kyydin päätteeksi taksinkuljettajalle, vaan Riihimäen kaupunki lähettää omavastuuosuuksista asiakkaille laskun kuukausittain jälkikäteen. Jos lasku asiakkaan matkojen omavastuuosuuksista tulee lähettää jonnekin muualle kuin kotiosoitteeseen, esimerkiksi edunvalvojalle, tulee kyseinen laskutusosoite ilmoittaa kuljetuspalvelun myöntäjälle.

Palveluntuottajan vaihtuessa kuljetuspalvelun käyttöön tulee lisäksi muutoksia, jotka koskevat muun muassa kyydin tilaus- ja odotusaikoja, saattamis- ja avustamislisiä sekä Toivetaksi-käytäntöä. Näistä sekä muusta kuljetuspalvelun käytöstä saa lisätietoa kuljetuspalvelun käyttäjän ohjeesta.

Lisätietoa omista matkaoikeuksistaan saa ikääntyvien palveluneuvonnasta ja vammaispalveluista.