Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kerro mielipiteesi osallistuvasta budjetoinnista

18.6.2024 Tiedotteet Vaikuta ja tutustu Osallistuva budjetointi

Graafinen kuva, jossa osallistuvan budjetoinnin R-tunnus ja teksti Riihimäki tehdään yhdessä!

Riihimäen kaupunki haluaa kerätä asukkaiden mielipiteitä osallistuvan budjetoinnin merkityksestä ja toimivuudesta kaupungissamme.

Osallisuus on yksi Riihimäen kaupungin strategian keskeisimmistä tavoitteista. Osallisuutta toteutetaan Riihimäellä monin eri tavoin. Yksi tapa on osallistuva budjetointi, jossa asukkaat pääsevät päättämään siitä, miten kaupungin käytössä olevia julkisia varoja käytetään.

Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on ideoida, päättää ja toteuttaa yhdessä Riihimäestä entistäkin parempi ja toimivampi kotipaikka. Riihimäellä osallistuvaan budjetointiin on varattu vuosittain 100 000 euroa. Ehdotuksia siitä, kuinka tuo summa tulisi käyttää, voivat tehdä yksityiset henkilöt, yhteisöt ja vapaasti aiheen ympärille kootut ryhmät, kuten kerhot, koululuokat tai harrastepiirit.

Asukaskyselyyn osallistuvasta budjetoinnista voi vastata 18.6.–4.8.2024. Kyselyyn voi vastata verkossa tästä linkistä. Paperilomakkeella kyselyyn voi vastata Tietotuvassa ja Riihimäen kirjastolla. Huomioithan, että Tietotupa on suljettu 1.-28. heinäkuuta.

Kyselyyn vastaaminen on anonyymia. Vastaaminen vie noin 5 minuuttia.

Voit lukea lisää osallistuvasta budjetoinnista verkkosivuiltamme.

Lisätiedot

Mira Ahjoniemi
Osallistuvan budjetoinnin projektipäällikkö
mira.ahjoniemi@riihimaki.fi