Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kaupunkipyörät tulevat käyttöön maanantaista 3.4. alkaen

3.4.2023 Tiedotteet Asu ja rakenna Asemanseutu Joukkoliikenne Kaupunkipyörät Liikenne ja kadut Liikunta Matkailu R-liikenne Strategia Ympäristö ja luonto

Oransseja R-kaupunkipyöriä rivissä.
Riihimäen kaupunkipyöriä. Kuva: Antti Lääperi

Kaupunkipyörät palaavat Riihimäen kaupunkikuvaan 3. huhtikuuta alkaen. Pyöriä tulee pyöräasemille viikon aikana vähitellen ja kaikki pyörät ovat käytössä viimeistään perjantaina 7. huhtikuuta. Pyörät ovat uutta mallia.

Pyörät ovat heti käytössä niiden ilmestyttyä, vaikka kaikille asemille ei olisi vielä tuotu pyöriä.

Pyörien ja asemien määrä kaksinkertaistuu

Pyörien sekä niiden asemien määrä kaksinkertaistuu viime vuodesta. Tälle pyöräilykaudelle pyöriä tulee käyttöön aiemman 60 sijaan 120. Niitä voi nyt vuokrata aiemman 20 pisteen lisäksi noin 20:sta uudesta asemapaikasta. Tämä tarkoittaa, että pyöriä on vuokrattavissa entistä useammasta kaupunginosasta.

Pyöräilykausi päättyy 31.10. tai säästä riippuen hieman myöhemmin.

Hinnat pysyvät ennallaan

Kaupunkipyöräjärjestelmän toteutuksesta vastaa KaaKau Oy, joka on toiminut Riihimäellä myös aikaisempina vuosina. Pyörät ovat vuokrattavissa Donkey Republic -sovelluksella.

Vuokraushinnat ovat samat kuin aiemmin. Esimerkiksi koko pyöräilykauden ajan pyöräilet 35 eurolla.

Riihimäki on pyöräiltävä kaupunki

Riihimäellä kaupunkipyörillä liikkuminen on helppoa ja nopeaa; 94 prosenttia asukkaista asuu kolmen kilometrin säteellä rautatieasemasta.

Kaupunkipyörät tulivat Riihimäelle ensimmäisen kerran vuonna 2020 ja ne ovat löytäneet paikkansa kaupunkilaisten arjessa.

Vuosi 2021 oli kaupunkipyörien käytössä huippuvuosi, silloin tehtiin noin 12 500 kaupunkipyörämatkaa. Viime vuonna matkoissa jäätiin noin 7 000:een, mikä johtui pääasiassa siitä, että pyöräilykausi pystyttiin aloittamaan vasta kesäkuun alussa.

Riihimäen vilkkaimmat kaupunkipyöräasemat ovat olleet rautatieasemalla, Granitin aukiolla, Kauppakeskus Atomin luona, K-market Otsolla, S-Market Hirsimäessä ja Uhkolassa.

Lisätiedot

Tietoa kaupunkipyöristä Riihimäen kaupungin verkkosivuilla

Hinnat ja käyttöohjeet Kaakaun verkkosivuilla

Yhteystiedot

Suunnittelun ja toiminnanohjauksen vastuualue. Kaupunkiympäristön suunnittelun palvelualue. Joukkoliikenne, kaupunkipyörät.