Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kaupunginhallitus päätti työllisyysalueesta ja maauimalan peruskorjauksesta

25.9.2023 Tiedotteet Vaikuta ja tutustu Asioi Elä ja voi hyvin Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Päätöksenteko

Maauimalassa ihmiset hyppäämässä uima-altaaseen.

Riihimäen kaupunginhallitus käsitteli maanantain 25. syyskuuta kokouksessaan muun muassa uuden työllisyysalueen vastuukuntasopimusta ja maauimalan alustavaa hankesuunnitelmaa.

Vastuukuntasopimus liittyy Riihimäen, Janakkalan, Hausjärven ja Lopen alueelle valmisteltavan työllisyysalueen perustamiseen. Työ- ja elinkeinopalvelut siirtyvät valtiolta kunnille tai kuntien muodostamille työllisyysalueille 1.1.2025.

Riihimäen kaupunginhallitus esittää valtuustolle vastuukuntasopimuksen ja järjestämissuunnitelman hyväksymistä sekä huomioi nykyisen TE-toimiston vuokrasopimuksen siirtymisen työllisyysalueelle. Lopullisen päätöksen tekee kunkin kunnan valtuusto.

Kunnat ilmoittavat muodostuneista työllisyysalueistaan työ- ja elinkeinoministeriölle lokakuun 2023 loppuun mennessä. Valtioneuvosto tekee päätöksen ensimmäisessä vaiheessa hyväksyttävistä työllisyysalueista 27.11.2023. Helmikuun 2024 loppuun mennessä valtioneuvosto julkistaa tiedon kaikista työllisyysalueista.

Hallitus ei ottanut kantaa peruskorjauksen toteutustapaan

Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi maauimalan alustavan hankesuunnitelman tilanteen ja valmistautuu ehdottamaan kaupunginvaltuustolle maauimalan peruskorjausten kustannusten huomioimista osana vuosien 2024–2026 taloussuunnitelmaa.

Kaupunginjohtaja Jouni Eho esitti hallitukselle, että maauimalan peruskorjaus toteutettaisiin 8,64 miljoonaa euroa maksavan suunnitelman mukaisesti. Kaupunginhallitus ei ottanut päätöksessään kantaa peruskorjauksen toteutusvaihtoehtoihin.

Kaupungin investointiohjelmassa maauimalaan peruskorjaukseen on varattu 3,2 miljoonaa euroa vuosille 2023–2025. Hankesuunnitelmaa tehtäessä on käynyt ilmi, että kyseinen summa riittää vain osaan kaupunginhallituksen tarveselvitysvaiheessa edellyttämistä muutoksista. Jotta tarveselvitysvaiheessa tunnistetut korjaus- ja parannustarpeet voitaisiin toteuttaa, maauimalan perusparannus maksaisi 5,54–8,64 miljoonaa euroa riippuen toteutustavasta.

Tutustu kaupunginhallituksen esityslistoihin ja pöytäkirjoihin kaupungin verkkosivulla.