Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kaupungin palveluissa muutoksia torstaina 14. joulukuuta työtaistelun seurauksena

12.12.2023 Tiedotteet Asioi Jäähalli Julkinen liikenne Kadut Liikunta Luistelu Ruokapalvelut Tekninen toimiala

Bussi seisahtuneena pysäkille talvisessa maisemassa taustallaan vanha punatiilinen voimalarakennus.
Kuva: Jenniina Nummela

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n jäsenliittojen poliittisten lakkojen vaikutukset koskevat myös Riihimäen kaupunkia. Julkisen sektorin työntekijöitä kokoava ammattiliitto JHL järjestää valtakunnallisen vuorokauden mittaisen työtaistelun torstaina 14. joulukuuta.

Urheilutalo ja jäähalli ovat suljettuina

Riihimäen urheilutalo ja jäähalli ovat kokonaan suljettuina torstaina 14. joulukuuta. Latuja ei ajeta eikä ulkokenttien jäitä hoideta lakkopäivänä.

Malttia liikenteeseen

Katujen auraukset ja hiekoitukset saadaan torstaina todennäköisesti tehtyä, mutta vaikeiden sääolosuhteiden sattuessa työ tapahtuu tavallista hitaammin.

Liikenteeseen lähteviä kehotetaan varaamaan matkoihin hieman tavanomaista enemmän aikaa ja ajamaan varovaisuutta noudattaen.

Joukkoliikenne ja koulukuljetukset toimivat normaalisti

Riihimäen paikallisliikenne kulkee torstaina normaalisti. Riihimäen kaupungin alueella liikennöitsijänä toimii Lehdon Liikenne Oy, joka ei ole lakon piirissä. Samoin koulukuljetukset pystytään toteuttamaan normaalisti.

Kouluissa ja päiväkodeissa ruoka normaalisti tarjolla

Riihimäen kaupungin koulujen ja päiväkotien ruokahuollosta vastaa Palmia Oy. Palmian mukaan Riihimäellä kouluissa ja päiväkodeissa tarjoillaan torstaina lounas normaalisti. Koulu- ja päiväkotiruokailuissa voi kuitenkin olla ruokalistamuutoksia.

Päiväkotien ja koulujen pihat saadaan suurimmalta osin aurattua torstaina, mutta esimerkiksi käsivoimin tehtävä rappusten lumien luonti ja hiekoitus voivat jäädä tekemättä. Myös tilojen siivouksessa on kyseisenä päivänä puutteita.

Kaupungin työntekijöistä poliittisen lakon piirissä ovat JHL:n jäsenet, jotka työskentelevät teknisellä toimialalla, elinvoiman toimialalla ja Riihimäen Vedellä.

JHL on julistanut ylityö- ja vuoronvaihtokiellon sekä tilapäisen siirron kiellon ajalle 11.−14. joulukuuta. Tilapäisen siirron kielto estää tilanteet, joissa työntekijöitä siirretään esimerkiksi henkilöstövajeesta johtuen eri työskentelypaikkoihin.

Viranhaltijat ja muiden kuin lakkoilevien ammattiliittojen työntekijät ovat torstaina töissä.

Kaupungin palvelut toimivat normaalisti taas perjantaina 15. joulukuuta.

Lisätiedot