Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kaupungin päivitetty toimitilaohjelma lausuntokierrokselle

30.3.2023 Tiedotteet Asu ja rakenna Elä ja voi hyvin Koe ja näe Opi ja kasvata Työskentele ja yritä Vaikuta ja tutustu Palveluverkko Kaupunginhallitus Päätöksenteko Strategia

Matkakeskuksen korkea osa, jossa sijaitsee Riihimäen kaupungin toimipaikkoja.
Kuva: Teemu Virtanen

Riihimäen kaupunki on päivittänyt toimitilaohjelman vastaamaan kaupunginvaltuuston 29.8.2022 tekemää palveluverkkopäätöstä. Vuosien 2023–2032 päivitetty toimitilaohjelma linjaa kaupungin toimitilojen ja kiinteistöjen omistamisen, hallinnan, vuokrauksen tai muun hankinnan sekä tilojen ylläpidon, käytön ja muiden toimenpiteiden yleiset pääperiaatteet.

Kaupunginhallitus käsittelee toimitilaohjelmaa ja siitä annettuja lausuntoja toukokuussa. Sitä ennen lautakunnat ja vaikuttajatoimielimet antavat lausunnot ohjelmasta seuraavalla aikataululla:

  • vanhusneuvosto 4.4.2023
  • sivistyksen ja hyvinvoinnin lautakunta 5.4.
  • tekninen lautakunta 11.4.
  • nuorisovaltuusto 17.4.
  • elinvoimalautakunta 19.4.
  • vammaisneuvosto 19.4.

”Ohjelmaa on päivitetty muun muassa rakennusten ja kiinteistöjen salkkujaon sekä B- ja C-salkun kohteiden luopumisaikataulun osalta. Päivityksiä tehtäessä on huomioitu kaupunginvaltuuston vuoden 2022 palveluverkkopäätös ja uudistunut strategia”, rakennuspäällikkö Paavo Vuori sanoo.

Kaupungin käytössä olevat toimitilat on ryhmitelty salkkuihin muun muassa nykyisen käytön, tilojen soveltuvuuden ja kunnon perusteella. Salkkujako määrittelee rakennuksen tulevan kohtalon: A-salkun rakennukset ovat ylläpidettäviä, säilytettäviä ja kehitettäviä, B-salkun toimitilojen tulevaisuutta selvitetään ja C-salkussa olevista toimitiloista luovutaan.

Toimitilaohjelman päivityksen yhteydessä on huomioitu Riihimäen kaupunginvaltuuston tekemä palveluverkkopäätös eri koulujen salkkujaosta. Herajoen ja Lasitehtaan koulut ovat B-salkussa. Palveluverkkopäätöksen mukaisesti Patastenmäen koulu siirtyi C-salkusta B-salkkuun, Riihimäen lukion ja Pohjolanrinteen koulurakennus A-salkusta B-salkkuun.

Kaupungilla on käytössään erilaisia toimitiloja yhteensä noin 165 000 bruttoneliötä. Kaupunki omistaa tiloista noin 95 prosenttia.

Lautakuntien ja vaikuttajatoimielimien esityslistoihin voit tutustua kaupungin verkkosivuilla.

Voit tutustua toimitilaohjelman luonnokseen sivistyksen ja hyvinvoinnin lautakunnan kokouksen 5.4. liitteissä.

Lisätiedot