Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kansallisen veteraanipäivän juhlaa vietetään 27.4. Riihimäellä Keskuskirkossa

20.4.2023 Tiedotteet Koe ja näe Tapahtumat

Suomen lippu liehumassa vaaleansinistä taivasta vasten.

Kansallisen veteraanipäivän juhla järjestetään Riihimäellä torstaina 27.4. klo 13–14 Riihimäen Keskuskirkossa. Juhlapäivän vietolla osoitetaan kunnioitusta viime sotiemme veteraaneille, sotien sukupolvelle ja heidän läheisilleen.

Juhlatilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Ennen juhlaa on kahvitarjoilu klo 12 alkaen Kirkkopuiston seurakuntakodissa. Lämminhenkisen ja arvokkaan tilaisuuden ohjelmassa on tervehdyksiä ja erilaisia musiikkiesityksiä. Tilaisuuden tavoitteena on siirtää veteraanien perintöä seuraaville sukupolville. Siksi mukaan on kutsuttu erityisesti lapsia ja nuoria sekä esiintyjiksi että juhlavieraiksi.

Tänä vuonna tilaisuuden juhlapuhujana on kansanedustaja, puolustusvaliokunnan jäsen Timo Heinonen ja kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riku Bitter. Varuskunnan tervehdyksestä vastaa Elektronisen sodankäynnin keskuksen johtaja Marko Uotinen Panssariprikaatista ja nuorten tervehdyksen tuo Ruusu Limo Harjunrinteen koulusta.

Musiikista vastaavat muun muassa Riihimäen musiikkiopiston ja Eteläisen koulun musiikkiluokkien oppilaat. Juhlan päätteeksi veteraanipäivän seppele lähetetään sankarihaudalle pastori Teemu Saarisen ja lukiolaisten johdolla.

Tilaisuuden järjestelyt tehdään yhteistyössä Riihimäen kaupungin, Riihimäen seurakunnan, Hattula-Riihimäki varuskunnan ja paikallisten veteraanijärjestöjen kanssa.

Veteraanijärjestöjen aloitteesta valtioneuvosto nimesi vuonna 1986 huhtikuun 27. päivän kansalliseksi veteraanipäiväksi ja yleiseksi liputuspäiväksi. Ensimmäistä veteraanipäivän pääjuhlaa vietettiin vuonna 1987 Lahdessa. Tänä vuonna kansallisen veteraanipäivän pääjuhla järjestetään Turussa. Pääjuhlan teemana on Sotiemme opetukset – Tulevaisuuden turvaksi.

Lisätietoja:
kulttuuri(at)riihimaki.fi

Lisätiedot