Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kansallisen veteraanipäivän juhlaa vietetään 26.4. Riihimäellä Keskuskirkossa

16.4.2024 Tiedotteet Koe ja näe Tapahtumat

Suomen lippu liehumassa vaaleansinistä taivasta vasten.

Kansallisen veteraanipäivän juhla järjestetään Riihimäellä perjantaina 26. huhtikuuta 2024 kello 13 Keskuskirkossa (Hämeenkatu 5). Ennen juhlaa on kahvitarjoilu kello 12 alkaen Kirkkopuiston seurakuntakodissa (Kirkkopolku 2). Juhlaa järjestävien tahojen toivomuksesta juhla päätettiin siirtää tänä vuonna perjantaille, jotta juhlavieraiksi kutsutut kaupungin yhdeksäsluokkalaiset pääsevät osallistumaan.

Juhlatilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Lämminhenkisen ja arvokkaan tilaisuuden ohjelmassa on tervehdyksiä ja erilaisia musiikkiesityksiä. Tilaisuuden tavoitteena on siirtää veteraanien perintöä seuraaville sukupolville. Siksi erityisesti lapsia ja nuoria on kutsuttu juhlaan sekä esiintyjiksi että juhlavieraiksi. Kansallista veteraanipäivää vietetään Suomen sotaveteraanien kunniaksi sekä muistoksi sodan päättymisestä ja rauhan alkamisesta.

Tänä vuonna juhlapuhujana on everstiluutnantti Risto Kohonen Maanpuolustuskorkeakoulusta ja kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginjohtaja Jouni Eho. Varuskunnan tervehdyksestä vastaa everstiluutnantti Marko Uotinen Panssariprikaatista ja nuorten tervehdyksen tuo Kalle Franken Riihimäen lukiosta.

Musiikista vastaavat Riihimäen musiikkiopiston ja Eteläisen koulun musiikkiluokkien oppilaat. Juhlan päätteeksi veteraanipäivän seppele lähetetään sankarihaudalle pastori Teemu Saarisen ja lukiolaisten johdolla.

Tilaisuuden järjestelyt tehdään yhteistyössä Riihimäen kaupungin, Riihimäen seurakunnan, Hattula-Riihimäki-varuskunnan ja paikallisten veteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen kanssa.

Veteraanijärjestöjen aloitteesta valtioneuvosto nimesi vuonna 1986 huhtikuun 27. päivän kansalliseksi veteraanipäiväksi ja yleiseksi liputuspäiväksi. Ensimmäistä veteraanipäivän pääjuhlaa vietettiin vuonna 1987 Lahdessa. Tänä vuonna kansallisen veteraanipäivän pääjuhla järjestetään Vaasassa teemalla Veteraanien perintö turvataan – yhdessä onnistumme. Vuoden 2024 teema viestii veteraanien perinnön säilymisen ja sen jatkuvan tunnettuuden turvaamisen tärkeydestä.

Yhteystiedot