Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kansainvälisillä Erämessuilla on runsaasti ohjelmaa

23.5.2024 Tiedotteet Koe ja näe Define Messut Tapahtumat

Ihmisvilinää kävelytiellä ulkona messuilla keväisessä säässä. Muutama teltta ja jäätelökioski reunustavat kävelytietä.
Riihimäen erämessut 2022. Kuva: Jenniina Nummela

Kansainväliset Erämessut järjestetään 7.–9. kesäkuuta Riihimäen Urheilupuistossa. Tapahtuman teemoina ovat metsästys, kalastus, retkeily ja luonto. Erämessut järjestetään joka toinen vuosi, nyt 25. kerran. Uutuutena tänä vuonna on Erämessut goes Range – Benelli Show, MaapuolustusAreena ja Eräkirjamessut. Lisäksi ohjelmalavat ovat uudistuneet.

”Tänä vuonna meillä on erityisen paljon uudistuksia”, toteaa messujohtaja Ninni Manninen.

”Myös uusia näytteilleasettajia on paljon ja heillä on upeaa sisältöä, esimerkkinä Joutsenen pakkaskontti. Erityisesti iloitsen siitä, että ohjelmaa ja näytteilleasettajia on meidän jokaiseen teemaan”, Manninen jatkaa.

Eri ohjelmanumeroita on reilusti yli sata kappaletta. Ohjelmaa voi hakea Erämessujen verkkosivuilta teeman, ohjelmapaikan tai päivän mukaan.

Ennennäkemätön show Suomessa

Davide De Carolis, tunnettu italialainen extreme ampuja, tulee Erämessut goes Range – Benelli Shown tähdeksi kesäkuussa. Luvassa on ennennäkemätön show, kun Davide De Carolis esittelee taitojaan radalla. Luvassa on äärimmäisiä suorituksia ja yllätyksiä. Näytökset ovat Erämessujen kävijöille maksuttomia ja tapahtumaan on järjestetty edestakainen bussikuljetus Lopen ampumaurheilukeskukselle Erämessualueelta. Kristo Salminen juontaa shown. Näytösaikojen ulkopuolella kävijöillä on mahdollisuus kokeilla valvotusti eri maahantuojien ja valmistajien aseita. Koeammunta pisteitä on yhteensä viisi: kivääri, haulikko, Suomen Metsästäjäliiton luoticompak, pistooli ja toiminnallinen/SRA.

Kaksi uutuutta – MaanpuolustusAreena ja Eräkirjamessut

MaanpuolustusAreena järjestetään perjantaina 7. kesäkuuta kello 13–15 Ohjelma-areenalla. Siellä kuullaan kaksi key note -puheenvuoroa: Mitä annettavaa Suomella on Natolle sekä Talouden ja teknologian uusi kylmä sota. MaanpuolustusAreena huipentuu paneelikeskusteluun, jossa Suomen tulevaisuuden uhkakuvista ja varautumisesta ovat keskustelemassa kyberturvallisuuden professori ja kansanedustaja Jarno Limnéll, kenraalimajuri Sami Nurmi sekä Patrian toimitusjohtaja Esa Rautalinko.

Ensimmäiset Eräkirjamessut järjestetään Erähalliin. Eräkirjamessut on ideoinut Monni Himari, ja hän myös organisoi laajan oheisohjelman sekä Eräkirjamessujen näytteilleasettajat. Eräkirjamessuilla on exlibris- ja luontokirjoitustyöpajoja, mielenkiintoisia puheenvuoroja eräkirjallisuudesta, retkeilyartikkelien tekemisestä ja luonnon kuvaamisesta sanoin ja kuvin. Eräkirjamessujen yhteydessä järjestettiin myös kirjoituskilpailu nuorille, Erälastut. Erälastujen parhaat kirjoitukset palkitaan messuaikana.

Lisätiedot

Erämessujen ohjelma

Erämessujen uutiset

Akkreditoituminen messuille

Näytteilleasettajat

Yhteystiedot

Ninni Manninen,
messujohtaja, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut
p. 050 362 6051
ninni.manninen@riihimaenmessut.fi

Pauliina Lindgren
markkinointi- ja viestintäpäällikkö
Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut
p. 050 516 4004
pauliina.lindgren@riihimaenmessut.fi