Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kansainväliset Erämessut siirtymässä Suomen Messut Oyj:n järjestämisvastuulle

16.11.2023 Tiedotteet Koe ja näe Messut Elinvoima

Ihmisiä ulkona messualueella.

Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy (RTOY) ja Suomen Messut Oyj ovat sopimassa Kansainvälisten Erämessujen siirtymisestä Suomen Messujen järjestämisvastuulle. Erämessut järjestetään jatkossakin Riihimäellä, mutta käytännön järjestelyistä vastaa Suomen Messujen tytäryhtiö Expomark Oy. Siirtyminen tukee tapahtuman kehittämistä ja kansainvälistymistä. Siirtymän on määrä tapahtua kesällä 2024 järjestettävien Erämessujen jälkeen.

”Olemme sopimuksesta todella iloisia. Saamme kokeneen tapahtumajärjestäjän tekijäksi, ja voimme kehittää Erämessuista entistäkin vahvemmat”, sanoo Erämessuja 30 vuotta luotsannut messujohtaja Ninni Manninen.

Riihimäen Messut Oy sulautui emoyhtiöönsä RTOY:hyn vuoden 2022 alussa. RTOY:n ydintoimintaa ei kuitenkaan ole tapahtumien järjestäminen, joten yhteistyö Expomarkin kanssa on luontevaa. Erämessujen oikeudet ja brändi säilyvät RTOY:llä. Yhteistyö auttaa tapahtuman kehittämisessä ja poistaa pienen organisaation haavoittuvuutta.

”Kansainvälisillä Erämessuilla on upea 50-vuotinen historia, vakiintunut kävijäkunta ja vahva näytteilleasettajapohja. Tapahtuman ohjelma on laadukas, ajankohtainen ja kiinnostava. Näistä asetelmista on hienoa lähteä kasvattamaan Erämessuista entistä kansainvälisempää, koko Itämeren aluetta palvelevaa tapahtumaa”, sanoo Expomarkin toimitusjohtaja Tomi Niemi.

Messujohtaja Ninni Manninen luotsaa jatkossakin Kansainvälisiä Erämessuja. Näytteilleasettajan näkökulmasta muutoksia on vähän: messuinfra vahvistuu, tapahtumapaikka ja yhteyshenkilö pysyvät tuttuina.

”Olemme viime vuosien aikana lisänneet vuoropuhelua näytteilleasettajien kanssa ja haluamme jatkaa samalla linjalla. Meille tärkeintä on, että näytteilleasettajat saavat Erämessuista kaiken mahdollisen hyödyn ja kävijäkokemus on paras mahdollinen”, sanoo Manninen.

Sopimus on 20.11.2023 Riihimäen kaupunginhallituksen käsittelyssä. Erämessut järjestetään entisin vastuin vielä 7.-9.6.2024, jonka jälkeen Erämessujen on määrä siirtyä Expomark Oy:n vastuulle seuraavalla järjestämiskerralla vuonna 2026.

Riihimäen kaupunginhallituksen 20.11. esityslista

Lisätietoja

Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut

Ninni Manninen, messujohtaja
p. 050 362 6051
ninni.manninen@riihimaenmessut.fi

Pauliina Lindgren
markkinointi- ja viestintäpäällikkö
p. 050 516 4004
pauliina.lindgren@riihimaenmessut.fi
www.rtoy.fi

Expomark Oy

Tomi Niemi
toimitusjohtaja
p. 040 765 6248
tomi.niemi@expomark.fi

Tarja Gordienko
Suomen Messut Oyj, viestintäpäällikkö
p. 050 5847 262
tarja.gordienko@messukeskus.com
www.expomark.fi